Populist

Sarah Palin uitte afgelopen weekend felle kritiek op president Barack Obama en op één van haar potentiële Republikeinse rivalen tijdens een regenachtige Tea Party bijeenkomst in Iowa.

De voormalige gouverneur van Alaska, sprak op de dag dat het precies 3 jaar geleden was dat ze werd gepresenteerd op de Republican National Convention als John McCain’s vice-presidentskandidaat en zo zorgde dat ze een geliefde conservatief en celebrity werd, kondigde niet aan dat ze mee doet aan de race om het Witte Huis.

Maar in een spervuur van specifiek genoemde en niet nader te noemen aanvallen op de president en Rick Perry, de frontrunner in de race om de Republikeinse nominatie, probeerde Palin zich zelf te definiëren al seen populistische Tea Party outsider die het zal opnemen tegen “the permanent political class” en “good ole boy politics as usual.”

“The status quo is no longer an option”, aldus Palin tegenover ongeveer 2000 supporters, waar van sommigen helemaal vanuit San Diego, Dallas en New Orleans naar Iowa waren gekomen.

Palin riep de Tea Party activisten op om het op te nemen tegen president Obama en de “special interests” in Washington tot dat “the permanent political class is thrown out of power.”

En voor de eerste keer kwam Palin met een 5 stappenplan voor de economische situatie, al was het in zeer algemene termen.

Ze noemde het een “pro-working man’s plan” en Palin noemde een aantal bekende en wat vage vrije markt en handels voorstellen, zoals het afschaffen van “Obamacare”, het terug draaien van federale regels, het opvoeren van de binnenlandse productie van energie en het uitgeven van geld meer over te laten aan de staten.

De Republikeinen worden vaak beschuldigd dat ze vaag over hun plannen blijven het vaak bij platitudes houden, maar Palin ging specifiek op dingen in. Zo zei ze dat ze alle belastingen voor oliemaatschappijen zou afschaffen. Lees meer hier.

Over Marco van den Doel

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Twitter (@focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Belastingen, Iowa, Nieuws/Amerika/VS, Republikeinen/Republikeinse partij/GOP/RNC, Rick Perry, Sarah Palin, Tea Party en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.