Kort Nieuws

Obama benoemt nieuwe economisch adviseur

President Obama benoemde afgelopen week Alan Krueger als voorzitter van het Council of Economic Advisers. De benoeming is de zoveelste makeover van het economische team dat met oplossingen moet komen om de Amerikaanse economie uit het slop te trekken. Krueger (50) is professor in de economie aan de Princeton University en vervult de positie die vrij kwam na het vertrek van Austan Goolsbee.

Memoires Bachmann

Ze is afgevaardigde, presidentiële kandidaat en nu ook schrijfster. Michele Bachmann publiceert in november haar memoires, aldus uitgeverij Sentinel, onderdeel van de Penguin Group, afgelopen week. Sentinel zei in een verklaring dat de memoires “will share previously untold stories about her life outside of politics, including her roles as a tax attorney, a wife, a mother of five and a foster mother of 23. She will describe her leap into local politics and her unique path to national prominence, as well as her vision for America’s future.” De verklaring zei ook dat Bachmann geen voorschot op de royalties ontvangt, zoals dat in de regels van het Huis van Afgevaardigden is opgenomen. Bachmann is niet de enige kandidaat die met een autobiografie komt. Herman Cain is van plan zijn memoires in oktober te publiceren en Mitt Romney publiceerde zijn autobiografie al in februari. Sentinel zei dat het boek nog geen titel heeft en staat gepland voor 21 november, iets minder dan een jaar voor de verkiezingen van 2012.

Sneller banen

President Obama sprak afgelopen week voor veteranen tijdens de American Legion conventie in Minneapolis, Minnesota. President Obama sprak over zijn plan om meer banen te creëren. “A plan to create jobs and reduce our deficit – a plan I want to see passed in Congress. We need to get this done”, aldus Obama. Lees meer hier.

Perry op Labor Day in South Carolina

De Republikeinse presidentiële kandidaat, Rick Perry, zal voor dat hij naar het Labor Day forum van de senator van South Carolina, Jim DeMint, gaat, vragen beantwoorden van kiezers in South Carolina tijdens een town hall in Myrtle Beach. Afgevaardigde en Tea Party lieveling Tim Scott organiseert de bijeenkomst in zijn eigen district. Perry is de derde presidentiële kandidaat die mee doet. Eerder hield Scott aparte bijeenkomsten in Charleston waar Michele Bachmann en de voormalige gouverneur van Utah, Jon Huntsman, aanwezig waren. Lees meer hier.

Belastinghervormingen

De Republikeinse presidentiële kandidaat Jon Huntsman wil zichzelf presenteren als een verantwoordelijke fiscale en financiële conservatief in zijn race om de GOP nominatie te winnen en zei dat zijn plan om banen te creëren en plan bevat om de belastingen te herstructureren en dat alle mazen en toeslagen worden afgeschaft en “tax expenditures and eliminating the home mortgage deduction” worden aangepakt. Het plan, dat Huntsman afgelopen week presenteerde voor het plan van Mitt Romney en het plan van president Obama, heet “Time to Compete” en focust zich op 4 aspecten: belastinghervormingen, hervorming van regels, energie onafhankelijkheid en vrijhandel. “Meeting our challenges will require serious solutions, but above all, it will require serious leadership – a quality in high demand in our nation’s capital, and among my opponents on the campaign trail”, aldus Huntsman in de Gilchrist Metal Fabricating in Hudson, New Hampshire. Lees meer hier.

Theeracisten?

Een woordvoerder van de Democratische afgevaardigde Andre Carson zei dat de afgevaardigde van Indiana en lid van Congressional Black Caucus niet terug komt op zijn eerdere opmerkingen toen hij zei dat leden van de Tea Party beweging op Capitol Hill het liefst zien dat ze African Americans “are hanging on a tree.” Jason Tomsci, een medewerker van Carson, bevestigde de opmerkingen. “He used strong language because the tea party agenda jeopardizes the most vulnerable”, aldus Tomasci tegenover CNN. “Members of the tea party are holding up a lot of things that the president wants to do and want to gut critical services and programs that they know are important to African Americans as well as Latinos and other minorities.” Lees meer hier.

Obama verplaatst toespraak

President Barack Obama wilde op 7 september een toespraak tot het Congres houden waarin hij zijn plannen voor de economie en voor het creëren van banen wilde presenteren. Maar na een gesprek met de voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, John Boehner, heeft Obama zijn toespraak verplaatst naar 8 september. “Today, the President asked to address the Congress about the need for urgent action on the economic situation facing the American people as soon as Congress returned from recess”, aldus het Witte Huis.

65 procent

Slechts een derde van alle Amerikanen is tevreden over hoe president Obama om gaat met de economie, aldus een nieuwe peiling. Een peiling van CNN/ORC International laat zien dat meer dan 75 procent van de Amerikanen zegt dat het slecht met de VS gaat en dit komt door de slechte economische situatie. Volgens de peiling zegt 28 procent dat het goed gaat met de VS. “That may be a slight uptick from early August but it still represents a double-digit drop from earlier this year”, aldus directeur peilingen van CNN, Keating Holland. “And it’s clear that economic jitters are a drag on President Obama’s standing with the voting public.” Obama krijgt wel een goed cijfer ten aanzien van zijn internationale beleid. Zes op de 10 Amerikanen zegt dat hij goed om gaat met terrorisme en ongeveer de helft is het eens met zijn buitenlandse beleid en in het bijzonder ten aanzien van Libië. Drieënvijftig procent van de Amerikanen vertrouwt Obama als hoofd van het Amerikaanse leger. Lees meer hier.

Geen nieuwe banen

In de maand augustus kwamen er geen nieuwe banen in de VS bij. Daarmee blijft het werkloosheidpercentage van de VS op 9,1 procent staan. Dit is een nieuwe tegenslag voor de regering Obama. De Republikeinen waren er als de kippen bij om opnieuw aan te geven dat het beleid van president Obama ten aanzien van de economie volgens hen heeft gefaald.

Geen schonere energie

Na weken van Republikeinse aanvallen over strengere milieuregels heeft president Obama besloten om de regels ten aanzien van schonere lucht voorlopig uit te stellen. In een verklaring na dat het ministerie van Werkgelegenheid aangaf dat er geen nieuwe banen zijn gecreëerd zei Obama tegen het hoofd van de Environmental Protection Agency, Lisa Jackson, om het voorstel van Ozone National Ambient Air Quality Standards in te trekken.

Giffords naar huis

De Democratische afgevaardigde Gabrielle Giffords, die in januari werd neer geschoten, vloog afgelopen week terug naar Tucson, Arizona, voor het Labor Day weekend. Giffords is nog steeds aan het revalideren van het schietincident. “The congresswoman misses Tucson very much”, aldus Pia Carusone, woordvoerster van Giffords, in een verklaring. “This weekend will be a welcome respite from her rigorous schedule of therapy. It will be good for her to again be in the desert that she loves.” Lees meer hier.

Niet onafhankelijk

De Republikeinse presidentiële kandidaat, Jon Huntsman maakte afgelopen duidelijk dat hij niet als een onafhankelijke kandidaat zal mee doen. Huntsman blijft als Republikein mee doen. “I’m running as a Republican, proudly so”, aldus de voormalige gouverneur van Utah tegenover CNN. “And I think we will get a lot of Independent votes, no doubt about that.” Huntsman die zich de afgelopen weken als een “center-right demographic” heeft gepresenteerd heeft moeite om hoger in de peilingen te komen. Lees meer hier.

Focus op Obama

De Republikeinse gouverneur van Texas, Rick Perry, focust zich in een aantal toespraken als het aan komt op de slechte economische situatie van de VS volledig op president Obama. Perry viel Obama fel aan en noemde zijn beleid in Texas als oplossing voor de problemen. “It’s time for a change”, aldus Perry tegenover een grote groep Republikeinse kiezers in Manchester, New Hampshire. “And I’m not talking about the rhetoric of change, I’m talking about a record of change.” Lees meer hier.

Over Marco van den Doel

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Twitter (@focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Belastingen, Energie, Gabrielle Giffords, Herman Cain, John Boehner, Jon Huntsman, Libië, Michele Bachmann, Mitt Romney, New Hampshire, Nieuws/Amerika/VS, Peilingen, Republikeinen/Republikeinse partij/GOP/RNC, Rick Perry, South Carolina, Tea Party, Texas en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.