Kort Nieuws

Geen stemming over banenplan

De Republikeinse fractievoorzitter van het Huis van Afgevaardigden, Eric Cantor, wees afgelopen week een oproep van president Obama om voor het eind van de maand een stemming in het Huis en in de Senaat te houden over het banenplan, de “American Jobs Act” af. Cantor zei dat het “won’t get a vote in the House of Representatives.” Cantor bekritiseerde de president voor zijn druk om het hele pakket er door te duwen. “This all or nothing approach is unreasonable”, aldus Cantor. In plaats daarvan kondigde Cantor aan dat het Huis deze maand met maatregelen komt waar de Republikeinen en het Witte Huis het eens over kunnen worden, waaronder 3 vrijhandelsverdragen met Zuid-Korea, Colombia en Panama. Lees meer hier.

Ras geen invloed?

Na een gesprek met Donald Trump afgelopen week trok de Republikeinse presidentiële kandidaat Herman Cain, die gestaag stijgt in de peilingen, zijn kritiek op de familie Rick Perry in, die een jachtkamp heeft dat “Niggerhead” heette. “I really don’t care about that word. They painted over it”, aldus Cain, refererend aan het bord dat geschilderd was op een rots toen de gouverneur van Texas het kamp huurde. De krant The Washington Post meldde als eerste het bord dat bij de ingang van het kamp hing. “The matter doesn’t bother me at all”, aldus Cain en hij zei dat hij tevreden was met de verklaring van Perry en dat hij “was not playing the race card. I am not attacking Gov. Perry.” Het kamp van Perry liet weten dat aspecten van het artikel van de The Washington Post “incorrect” waren en dat het bord al lang geleden is overgeschilderd. Lees meer hier.

Paul: “Obama afzetten”

Republikeinse presidentiële kandidaat Ron Paul opperde afgelopen week dat president Obama zou kunnen worden afgezet voor het ombrengen van de in Amerika geboren Al Qaeda topman Anwar al-Awlaki. Al-Awlaki, die opriep tot terreur en het publieke figuur was van Al Qaeda in het Midden-Oosten, werd afgelopen week gedood in Jemen door een onbemand vliegtuig tijdens een gezamenlijke missie van de Amerikaanse en Jemenitische overheid. “I think the impeachment process would be possible”, aldus de afgevaardigde van Texas als antwoord op een vraag van een student van University of New Hampshire tijdens een bijeenkomst. Paul zei dat Al-Awlaki, die in New Mexico werd geboren, berecht zou moeten worden voor een Amerikaanse rechtbank. Paul voegde toe dat hij gelooft dat elke Amerikaanse president “had committed impeachable offenses, and the success of a push for impeachment would depend on the political conditions in Washington.” Twee tegenstanders van Paul, Mitt Romney, Rick Perry prezen president Obama’s rol tijden de aanval die Al-Awlaki doodde.

Zorgen voor Perry?

Een tweede nationale peiling laat een dramatische daling zien in de steun voor de gouverneur van Texas, Rick Perry, nadat hij onder vuur kwam te liggen na zijn standpunten over Social Security en immigratie. Volgens een peiling van Washington Post/ABC News steunt 16 procent van de Republikeinse kiezers Perry. Perry staat daarmee gelijk met Herman Cain. De beide kandidaten liggen wel achter op Mitt Romney die van 25 procent van de Republikeinse kiezers steun ontvangt. De laatste keer dat Washington Post/ABC News de peiling hield steunde 29 procent van de Republikeinse kiezers Perry. De daling van 13 procent komt na een moeilijke week voor Perry. Perry zei in het laatste Republikeinse debat dat de andere Republikeinse kandidaten “had no hearts” om het met hem oneens te zijn over een controversiële immigratiewet. Afgelopen week liet Fox News in een peiling zien dat Perry ook daalde, terwijl Herman Cain juist steeg. In die peiling steunde 19 procent van de Republikeinse kiezers Perry en 17 procent Cain. Lees meer hier.

Obama prijst Steve Jobs

President Obama, heeft net, als miljoenen Amerikanen, genoten van alle producten die computerbedrijf Apple maakte en prees afgelopen week Steve Jobs als één van Amerikaans grootste vernieuwers, een man “brave enough to think differently, bold enough to believe he could change the world, and talented enough to do it.” “The world has lost a visionary. And there may be no greater tribute to Steve’s success than the fact that much of the world learned of his passing on a device he invented”, aldus Obama in een verklaring. Steve Jobs overleed afgelopen week op 56-jarige leeftijd.

Allemaal verschillend

Ron Paul wilde afgelopen week niet zeggen of hij de gouverneur van Texas, Rick Perry of Mitt Romney zou steunen als één van hen de presidentiële nominatie wint om het in 2012 tegen president Obama op te nemen. Paul zei dat beide kandidaten hun posities ten aanzien van bepaalde onderwerpen moet aanpassen om zijn steun te krijgen. “None of them are advocating my positions”, aldus Paul tegenover CNN. “I don’t choose to pick, because I see all the other candidates in one group, and they’re all different than what I’m talking about”, aldus de afgevaardigde van Texas. “The foreign policy I advocate, neither one of them do, and the Federal Reserve, I put a tremendous emphasis on that, and civil rights and civil liberties, so I would put all the other candidates in one category, and I think I’m competing with them as one group.” Lees meer hier.

Demonstranten Wall Street tegenhanger Tea Party?

Wall Street stond afgelopen week niet in het teken van stijgende of dalende koersen maar werd overspoeld met demonstranten gevormd in de ”Occupy Wall Street” beweging. En het hing al in de lucht. De financiële crisis dat zorgde niet voor rechtszaken tegen bankiers, een verziekte politieke sfeer in Washington samen met de miljoenen Amerikanen zonder baan, die toch niks te doen hebben is het geen wonder dat “Occupy Wall Street” ontstond uit de economische chaos, net als de Tea Party beweging. Lees meer hier.

Werkloosheidpercentage ongewijzigd

Er zijn in de maand september iets meer mensen aangenomen voor een baan, maar dat was het enige goede nieuws voor de zwakke Amerikaanse economie. Er kwamen 103.000 banen bij, aldus het ministerie van Werkgelegenheid. In juli en augustus was het beter. Er kwamen toen 99.000 banen bij. De laatste maanden bestond de vrees dat de VS weer in een recessie zou komen. Economen hadden verwacht dat er 65.000 banen bij zouden komen. Het werkloosheidspercentage blijft ongewijzigd op 9,1 procent staan. Lees meer hier.

Romney’s buitenland beleid

De Republikeinse presidentiële kandidaat Mitt Romney presenteerde afgelopen week zijn plannen ten aanzien van het buitenland beleid van de VS waarin hij zei dat hij de Amerikaanse dominante positie in de wereld zal herstellen, een sterk contrast met het beleid van president Barack Obama. Maar critici zeggen dat zijn beleid veel lijkt op dat van de Bush regering. Romney sprak op The Military College of South Carolina, beter bekend als The Citadel,  en hij riep op tot “an American century” en verklaarde dat de economie en de defensie “have been weakened” onder het leiderschap van Obama’. “God did not create this country to be a nation of followers”, aldus Romney. “Without American leadership, without clarity of American purpose and resolve, the world becomes a far more dangerous place, and liberty and prosperity would surely be among the first casualties.” Lees meer hier.

Een cult?

Rick Perry mengde zich afgelopen week in de controversie over uitspraken van een prominente dominee die zei dat Republikeinen niet op Mitt Romney moeten stemmen omdat hij een Mormoon is en hij noemde het Mormoonisme een “cult.” Perry zei dat hij het oneens was met de pastoor, Robert Jeffress, pastoor van de First Baptist Church van Dallas, Texas. “No. I don’t think it is”, aldus Perry toen hij door een journalist werd gevraagd of hij gelooft dat de Church of Jesus Christ of Latter-day Saints is een sekte. Lees meer hier.

Paul wint (opnieuw) peiling

De Republikeinse presidentiële kandidaat Ron Paul stond afgelopen week weer aan kop in een peiling, een zogenoemde straw poll. De afgevaardigde van Texas won 37 procent van de stemmen in een peiling tijdens de Values Voter Summit in Washington, dat werd gesponsord door de Family Research Council, een sociale conservatieve organisatie. Niet iedereen die stemde voor Paul was aanwezig op de bijeenkomst. De voorzitter van de Family Research Council, Tony Perkins zei dat 600 deelnemers zich maar voor één dag hadden geregistreerd. Paul kreeg 732 stemmen. Herman Cain, die stijgt in de peilingen, eindigde als 2de met 23 propcent van de stemmen en de voormalige senator van Pennsylvania, Rick Santorum, eindigde als 3de met 16 procent. Lees meer hier.

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Donald Trump/President Trump, Herman Cain, Huis van Afgevaardigden, Immigratie, Mitt Romney, Nieuws/Amerika/VS, Peilingen, Republikeinen/Republikeinse partij/GOP/RNC, Rick Perry, Rick Santorum, Ron Paul, Social Security, Tea Party, Texas, Wall Street en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.