Zinkend schip?

Is de campagne van afgevaardigde van Minnesota, Michele Bachmann, een zinkend schip? Het begint er wel op te lijken. Afgelopen week verlieten (opnieuw) twee medewerkers haar campagne.

Peilingdeskundige Ed Goeas vertrekt binnenkort en adviseur Andy Parrish gaat terug naar het kantoor van Bachmann in Washington, D.C., aldus een woordvoerster van de campagne.

“With the abbreviated caucus and primary schedule, we’re focusing on Iowa and not doing as much polling”, aldus woordvoerster Alice Stewart verwijzend naar het vertrek van Goeas. “He’ll be with us at the end of the month working on different projects.”

“[Goeas] has been instrumental in helping us build the team and our message and he is still a great and valuable member of the team”, aldus Stewart.

Parrish werd eerder verplaatst van het kantoor van Bachmann op Capitol Hill naar Iowa om haar fulltime te helpen in de staat. Maar Stewart zei dat zijn vertrek geen verrassing is.

“Every since the very beginning, the plan was to staff up significantly, do what we could in Iowa and we did. Now we’re shifting resources…to where they’re best used”, aldus Stewart. “With the Congress back in session, the needs back at the congressional office are greater so that’s why…Andy’s going back to the congressional office. This was always part of the plan.” Lees meer hier.

Na een aantal grote blunders van Michele Bachmann, zoals het gevaar van de opkomst van de Sovjet-Unie en het feliciteren van Elvis Presley op zijn sterfdag maakte afgelopen week Bachmann weer een blunder dat haar rivalen kunnen gebruiken om aan te tonen dat ze niet altijd de feiten kent.

Enkele weken nadat Bachmann zei dat ze had gehoord dat het menselijke papilloma virus vaccin zou leiden “mental retardation”, herhaalde de Republikeinse presidentiële kandidaat opnieuw iets dat “she was told” dat niet klopte.

Uit een peiling uitgevoerd door dit weblog op Facebook blijkt dat de kans klein is dat Michele Bachmann de Republikeinse nominatie gaat winnen. Op de vraag: “Maakt Michele Bachmann (nog) kans om de Republikeinse presidentiële nominatie te winnen?” antwoordde maar liefst 50 procent met “Nee, Mitt Romney of Rick Perry wint de nominatie.” Vijfentwintig procent denkt dat Bachmann wel de kwaliteiten heeft om de nominatie te winnen en 25 procent denkt niet dat Romney of Perry de nominatie wint, maar een andere kandidaat. Lees meer hier.

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Iowa, Michele Bachmann, Mitt Romney, Nieuws/Amerika/VS, Peilingen, Republikeinen/Republikeinse partij/GOP/RNC, Rick Perry en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.