Kort Nieuws

Cain en Perry aan kop

De Republikeinse presidentiële kandidaten Herman Cain en Rick Perry gaan in de peilingen aan kop in de staat Texas. Dat Perry in Texas aan kop gaat is niet verrassend. Hij is immers gouverneur van de staat. De University of Texas/Texas Tribune peiling laat zien dat zakenman Herman Cain en de gouverneur van Texas, Rick Perry, gelijk liggen met respectievelijk 27 procent en 26 procent onder Republikeinse kiezers. Afgevaardigde van Texas, Ron Paul krijgt van 12 procent van de kiezers achter zich. De voormalige gouverneur van Massachusetts, Mitt Romney, krijgt 9 procent en Newt Gingrich wordt door 8 procent van de kiezers gesteund. De andere kandidaten, zoals Michele Bachmann kregen 2 procent of minder. Lees meer hier.

First Lady populair

Michelle Obama kan een belangrijke toegevoegde waarde en een voordeel zijn voor president Barack Obama in 2012. Een peiling van Marist laat zien dat de First Lady erg populair is onder de kiezers. Drieënzestig procent van de kiezers heeft een positief beeld van Michelle Obama, 21 procent heeft een negatief beeld en 16 procent weet het niet. Lees meer hier.

10 januari

De staat New Hampshire, de staat die traditioneel de eerste voorverkiezing houdt na de caucus in Iowa, maakte afgelopen week dat de voorverkiezing op 10 januari wordt gehouden, een week na de caucus. Bill Gardner, de minister verantwoordelijk voor New Hampshire’s staatszaken prees New Hampshire als traditioneel de eerste staat om voorverkiezingen te houden. “The New Hampshire primary has really been for those – regardless of their status, whether they have fame or fortune – that they have a chance here”, aldus Gardner. “People in this state care deeply about who they choose and that it be right, that it be right for the country. They put a lot of time and effort into this.” Lees meer hier.

Huis: “Kom met grote maatregelen”

Een gezamenlijk groep van 100 Republikeinen en Democraten afgevaardigden roept de zogenoemde ‘supercommissie’ op “to go big” en het debat en discussies over verhoging van de belastingen en bezuinigingen en partij politiek opzij te schuiven en met een plan te komen van 4 triljoen dollar om de staatsschuld te verminderen. “To succeed, all options for mandatory and discretionary spending and revenues must be on the table”, aldus de brief van Republikeinen en Democraten. Veertig Republikeinen ondertekende de brief waaronder de gematigde afgevaardigde van Ohio, Steve LaTourette, de conservatieve afgevaardigde van Kentucky, Cynthia Lummis, nieuwe afgevaardigde van Arizona, Paul Gosar, die mee deed als een Tea Party kandidaat in 2010 en de Republikeinse presidentiële kandidaat Ron Paul. Lees meer hier.

Steun voor Occupy Wall Street

Nu de Amerikanen steeds meer horen en leren over de Occupy Wall Street beweging steunen ze ook steeds meer de ideeën en motieven van de beweging, aldus een peiling van ORC International. De peiling laat zien dat meer volwassen Amerikanen zeggen dat ze gehoord hebben van Occupy Wall Street sinds begin oktober. Vierenzestig procent van de ondervraagden zegt dat ze van de beweging hebben gehoord, terwijl dit eerst 51 procent was. De peiling laat ook zien dat meer Amerikanen de beweging steunen. Zesendertig procent zegt dat ze het eens zijn met de doelstelling en mening van Occupy Wall Street, terwijl 19 procent het niet eens met de motieven van de beweging. Lees meer hier.

Werkloosheid daalt licht

In de maand oktober kwamen er slechts 80.000 banen bij en het werkloosheidpercentage komt daarmee op 9 procent, aldus het ministerie van Werkgelegenheid. In september kwamen er 158.000 banen bij en het werkloosheidpercentage was toen 9,1 procent. Het percentage is dus maar met 0,1 procent gedaald.

Miljoenen banen door Bachmann

De Republikeinse presidentiële kandidaat Michele Bachmann heeft veel vertrouwen als het aankomt op banen. “I have no doubt that we would create millions of jobs”, aldus Bachmann als ze president wordt. Bachmann deed haar uitspraken vlak voor dat het ministerie van Werkgelegenheid bekend maakte dat de werkloosheid is gedaald tot 9 procent (zie bericht Werkloosheid daalt licht). In een interview met NBC gaf Bachmann aan dat ze de schuld legt voor de economische situatie waar ze dat kan. “House Speaker Nancy Pelosi said if we passed Obamacare we’d create four million jobs”, aldus de afgevaardigde van Minnesota. “I talk to job creators all the time in Iowa, they aren’t hiring because of Obamacare, because of all the tax increases that are involved.” Lees meer hier.

Obama verantwoordelijk voor Occupy Wall Street

President Obama is verantwoordelijk voor de start van de Occupy Wall Street beweging, aldus de voormalige burgemeester van New York, Rudy Giuliani. “It would not have happened but for his class warfare”, aldus Giuliani. “And remember, as it gets worse and worse – because it’s going to get worse and worse – where it came from: Barack Obama.” Giuliani deed zijn uitspraken tijdens een bijeenkomst gesponsord door Americans for Prosperity, een conservatieve organisatie die sterke banden heeft met de Tea Party beweging. Lees meer hier.

Over Marco van den Doel

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Twitter (@focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Belastingen, Democraten/Democratische partij/DNC, Herman Cain, Huis van Afgevaardigden, Michele Bachmann, Michelle Obama/First Lady, Mitt Romney, New Hampshire, Newt Gingrich, Nieuws/Amerika/VS, Peilingen, Republikeinen/Republikeinse partij/GOP/RNC, Rick Perry, Ron Paul, Wall Street en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.