Schulden lopen op in plannen Republikeinse kandidaten

Bijna alle Republikeinse presidentiële kandidaten zeggen dat ze de staatsschuld verminderen en dat ze het begrotingstekort terug brengen.

Het economische plan van Newt Gingrich doet veel dingen, maar het terug dringen van de staatsschuld en een evenwichtige begroting creëren doet het in ieder geval niet. Gingrich heeft het daar in zijn campagne wel over. Als hij president is zou hij zorgen voor een “balancing the budget.” Maar de andere kandidaten doen het niet veel beter.

In de economische plannen van Mitt Romney en Rick Santorum loopt de staatsschuld alleen maar op. De Republikeinse kandidaten roepen steeds dat de overheid te veel geld uitgeeft, maar uit de economische plannen van de kandidaten blijkt dat de staatschuld gigantisch toeneemt en dat kan alleen maar als meer geld wordt uitgegeven dan dat er binnen komt. Daarnaast zijn de verlaging van de belastingen ook een belangrijke oorzaak dat de tekorten van de federale overheid onder de plannen van de Republikeinse kandidaten zullen oplopen.

Een analyse van de Committee for a Responsible Federal Budget, een onafhankelijke commissie, liet afgelopen week zien dat de plannen van Romney, Santorum en Gingrich er voor zorgen dat de staatsschuld in 9 jaar tijd met 250 miljard tot 7 triljoen dollar kan oplopen.

De plannen van Ron Paul daarentegen zorgen er voor dat de staatsschuld met 2,2 triljoen dollar wordt verminderd, aldus de commissie. Lees meer hier.

Over Marco van den Doel

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Twitter (@focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Begroting, Belastingen, Mitt Romney, Newt Gingrich, Nieuws/Amerika/VS, Republikeinen/Republikeinse partij/GOP/RNC, Rick Santorum, Ron Paul, Staatsschuld en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.