Democraten kunnen het voor Romney verpesten

Vandaag zijn er voorverkiezingen in de staten Michigan en Arizona. In de peilingen is het erg spannend. Mitt Romney en Rick Santorum liggen in verschillende peilingen nek-aan-nek.

De kans is groot dat Mitt Romney wint. Maar toch kan het onaangename avond worden voor de voormalige gouverneur van Massachusetts.

De Democraten zien Romney als de belangrijkste Republikeinse kandidaat die de meeste kans heeft om de nominatie te winnen en het op 6 november tegen president Obama gaat opnemen. Daarnaast is Michigan de thuisstaat van Romney en moet hij deze staat winnen.

De primary in Michigan is een open voorverkiezing, wat inhoudt dat niet alleen geregistreerde Republikeinse kiezers mogen stemmen, maar ook Democratische en onafhankelijke kiezers mogen hun stem op een Republikeinse kandidaat uitbrengen.

De Democratische partij in Michigan roept nu de Democratische kiezers op om massaal te gaan stemmen, maar niet op Romney, maar op Romney’s rivaal, Rick Santorum. De Democratische partij heeft aan zo’n 50.000 Democratische kiezers een email gestuurd waarin ze worden aangespoord om te stemmen op Santorum om zo Romney te schaden. Hoe meer stemmen Santorum krijgt hoe minder gedelegeerden Romney krijgt en uiteindelijk gaat het er om welke Republikeinse kandidaat als eerste de 1144 gedelegeerden haalt.

Ook Rick Santorum richt zich op de Democraten in Michigan en roept hen op om op hem te stemmen. In zogenoemde robo calls, vooraf opgenomen berichten die dan worden afgespeeld als men iemand belt, roept Santorum de Democratische kiezer op om hem te stemmen.

De campagne van Mitt Romney stuurde een email naar zijn aanhang en riep op om geld te doneren. De campagne noemde de acties van de Democratische partij en Santorum “zielig.”

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Arizona, Democraten/Democratische partij/DNC, Massachusetts, Michigan, Mitt Romney, Nieuws/Amerika/VS, Republikeinen/Republikeinse partij/GOP/RNC, Rick Santorum en getagged met , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.