Exit Gingrich

Het is dan nu echt officieel. Newt Gingrich heeft zijn campagne voor de Republikeinse presidentiële nominatie beëindigd. Na de laatste voorverkiezingen gaf Gingrich aan dat hij het officieel bekend zou maken dat hij zou stoppen. En afgelopen week was het dan zo ver.

De voormalige voorzitter van het Huis van Afgevaardigden won in het begin van het voorverkiezingsseizoen verrassend de conservatieve zuidelijke staat South Carolina, maar verloor vervolgens kansloos van Mitt Romney in Florida en ook op Super Tuesday kon hij geen potten breken. Hij won alleen zijn thuisstaat Georgia, maar eindige in de andere staten als derde achter Rick Santorum of als laatste achter Ron Paul. Gingrich riep Santorum zelfs op uit de race te stappen en hem te steunen als de enige conservatieve kandidaat, maar Santorum deed het vervolgens veel beter dan Gingrich en won bijna twee keer zoveel gedelegeerden dan Gingrich.

Maar ondanks dit ging Newt Gingrich door. Door het Super PAC wat hem steunde kon hij zijn campagne voortzetten, maar zag toch in dat na de laatste voorverkiezingen in onder andere New York, Pennsylvania en Delaware dat door gaan met de strijd geen zin meer had.

In zijn toespraak bedankte Gingrich zijn supporters en zei hij dat hij een goede campagne heeft gevoerd en dat zijn boodschap duidelijk was. Gingrich zal nu Romney steunen, maar sprak niet expliciet zijn steun uit voor de voormalige gouverneur van Massachusetts. Gingrich blijft kritisch op Romney.

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Mitt Romney, Newt Gingrich, Nieuws/Amerika/VS, Republikeinen/Republikeinse partij/GOP/RNC, Rick Santorum, Ron Paul, South Carolina, Super Tuesday en getagged met , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.