Uitgelicht

• Een peiling laat zien dat de Amerikanen verdeeld zijn of president Obama of Mitt Romney het beste de problemen van Amerika kan oplossen. De peiling laat zien dat de meeste mensen de kosten van de gezondheidszorg aan Obama toevertrouwen, maar ze denken dat Romney het beste de staatschuld en begrotingstekort kan oplossen. Lees meer hier.
• Voormalig vice-president Dick Cheney en zijn vrouw, Lynne, zullen een fundraising bijeenkomst houden voor Mitt Romney, aldus de campagne van Romney. Lees meer hier.
• De gouverneur van New Jersey, Chris Christie, woonde afgelopen week een fundraising van Mitt Romney in New York bij, aldus CNN. Lees meer hier.
• Een peiling van NBC News/Wall Street Journal laat zien dat kiezers ongeveer even gelijk verdeeld zijn over president Barack Obama en Mitt Romney, maar ze vinden dat het buitenlands beleid van Obama beter is dan zijn beleid ten aanzien van de economie. In de strijd ligt Obama voor met 47 procent tegenover 43 procent. Lees meer hier.

• De voormalige gouverneur van Alaska, Sarah Palin, heeft zich weer gemengd in een race voor een zetel in de Senaat. Ze doet zelf niet mee, maar steunt de senator van Utah, Orrin Hatch, die al sinds 1976 in de Senaat zit en die onder grote druk stond om te stoppen, maar zich toch opnieuw verkiesbaar stelde. Palin noemde Hatch “part of the one percent of national politicians who I think should be reelected.” Lees meer hier.
• Voormalig minister van Buitenlandse Zaken, Colin Powell zei afgelopen week dat hij voor de legalisering van het homohuwelijk is. “I have no problem with it”, aldus Powell. ”In terms of the legal matter of creating a contract between two people that’s called marriage, and allowing them to live together with the protection of law, it seems to me is the way we should be moving in this country. And so I support the president’s decision.” Lees meer hier.

• De populariteit van president Obama fluctueert zo nu en dan en ligt soms net boven de 50 procent of er net onder. Maar de populariteit van vice-president Joe Biden is erg gedaald. Lees meer hier.

Over Marco van den Doel

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Begroting, Chris Christie, Dick Cheney, Homohuwelijk, Joe Biden/Vice-president, Mitt Romney, Nieuws/Amerika/VS, Peilingen, Sarah Palin, Utah, Verkiezingen Congres 2012 en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.