Romney wint eenvoudig

De strijd om de Republikeinse nominatie is al lang beslist, dus was het niet spannend en won Mitt Romney de voorverkiezingen in de conservatieve staten Kentucky en Arkansas eenvoudig.

Romney won Kentucky, de staat waar de zoon van Ron Paul, Rand Paul senator is, met 67 procent van de stemmen. De Republikeinse fractievoorzitter in de Senaat, Mitch McConnell is ook afkomstig uit de staat. Ron Paul eindigde als tweede met 12 procent. Het feit dat zijn zoon afkomstig is uit de staat heeft dus niet geholpen. Rick Santorum kreeg 9 procent en 6 procent van de inwoners stemde op de voormalige voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, Newt Gingrich. Romney krijgt alle 42 gedelegeerden.

De voormalige gouverneur van Massachusetts won Arkansas met 68 procent van de stemmen. Ron Paul eindigde hier ook als tweede met 13 procent van de stemmen. Rick Santorum kreeg ook 13 procent van de stemmen en Newt Gingrich kreeg 5 procent van de stemmen. Romney krijgt ook alle gedelegeerden van Arkansas.

Dat Romney de staten won was dus geen verrassing en de beide staten zal Romney ook op 6 november winnen. In beide staten werden ook voor de Democraten voorverkiezingen gehouden. Zoals verwacht won president Obama de voorverkiezingen. Het doet er niet toe, want hij heeft al lang de benodigde gedelegeerden. Obama won Kentucky met 58 procent en 42 procent stemde “uncommitted.” In Arkansas won Obama ook met 58 procent van de stemmen, maar hier had hij een tegenstander, John Wolfe, die 42 procent van de stemmen kreeg. Dit laat zien dat de Democraten toch niet massaal op Obama hebben gestemd. Was dit wel het geval geweest dan had Obama wellicht met 60 of 70 procent de staten gewonnen. Hieruit blijkt dat men niet meer zo enthousiast is over Obama dan 4 jaar geleden. Het is vooral verontrustend dat als er geen tegenstander is men “uncommitted “ stemt. Vier jaar geleden verloor Obama Kentucky en Arkansas aan Hillary Clinton en dat was geen verrassing, aangezien haar man Bill Clinton gouverneur in Arkansas is geweest. Uiteindelijk won John McCain de staten in november.

Romney heeft na de winst in Kentucky en Arkansas nog niet de 1144 gedelegeerden die nodig zijn om officieel de Republikeinse presidentskandidaat te worden. Volgens CNN heeft hij nu 1038 gedelegeerden. Op 29 mei is er een voorverkiezing in Texas en op 5 juni zijn er primaries in de staten Montana, New Jersey, New Mexico, South Dakota en Californië. Na die voorverkiezingen zal Romney de 1144 gedelegeerden hebben. Op 26 juni is er dan nog een voorverkiezing in Utah, maar dat is een formaliteit. Utah is de thuisstaat van de Mormonen en Romney is een Mormoon, dus hij zal die staat, bij wijze van spreken, met 100 procent winnen.

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Arkansas, Bill Clinton, Californië, Kentucky, Mitt Romney, Montana, New Jersey, New Mexico, Newt Gingrich, Nieuws/Amerika/VS, Republikeinen/Republikeinse partij/GOP/RNC, Rick Santorum, Ron Paul, South Dakota, Texas, Utah en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.