De laatste loodjes

Het voorverkiezingsseizoen komt langzaam aan zijn einde. De landelijke campagne die duurt tot 6 november is al in alle hevigheid losgebarsten. De campagneteams van Mitt Romney en president Obama draaien op volle toeren.

Het voorverkiezingsseizoen is dus bijna voorbij. Mitt Romney behaalde na de voorverkiezing in Texas de 1144 benodigde gedelegeerden die nodig zijn voor de nominatie en mag zich nu officieel de presidentskandidaat van de Republikeinse partij noemen. Op de Republikeinse conventie eind augustus zal hij de nominatie aanvaarden.

Romney won de primary in Texas met 69 procent van de stemmen. Ron Paul eindigde als tweede met 12 procent, Rick Santorum kreeg 8 procent Newt Gingrich kreeg 5 procent van de stemmen. Romney kreeg 105 gedelegeerden van de totaal 152 gedelegeerden die in Texas te winnen waren.

Romney won ook de voorverkiezingen in de staten Montana, New Jersey, New Mexico, South Dakota en Californië. De voormalige gouverneur van Massachusetts won Montana met 68 procent, New Jersey met 81 procent en de overige staten ook met ruime cijfers (New Mexico 73 procent, South Dakota 66 procent en Californië 80 procent).

De laatste voorverkiezing is op 26 juni in Utah, de thuisstaat van de Mormonen. Romney, zelf een Mormoon, zal deze staat met ruime cijfers winnen, al speelt dit geen rol meer voor de nominatie die hij nu al heeft.

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Californië, Mitt Romney, Montana, New Jersey, New Mexico, Newt Gingrich, Nieuws/Amerika/VS, Republikeinen/Republikeinse partij/GOP/RNC, Rick Santorum, Ron Paul, South Dakota, Texas en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.