Romney wint eerste debat

Mitt Romney deed wat hij moest doen. Romney was in het eerste presidentiële debat scherp en viel Obama aan. Obama maakte soms een ongeïnspireerde en vermoeide indruk. Na afloop van het debat gaven de meeste kijkers en de commentatoren aan dat Romney het debat had gewonnen.

Tweederde van de mensen die keken naar het debat vonden dat Romney het debat won. Hij was scherp en kwam eindelijk met een gedetailleerd plan voor de belastingen, iets waar Obama Romney op wilde aanvallen, maar Romney was de president een stap voor.

Volgens een peiling van CNN/ORC International vond 67 procent van de kijkers Romney de winnaar, terwijl één op de vier kijkers vond dat Obama de winnaar was. “No presidential candidate has topped 60% in that question since it was first asked in 1984″, directeur peilingen van CNN, Keating Holland.

Ongeveer de helft van de kijkers zei dat het ze niet geneigd waren om wel of niet op een kandidaat te stemmen na aanleiding van het debat. Vijfendertig procent van de kijkers zei dat men meer geneigd is op Romney te stemmen en 18 procent zei dat men meer geneigd is om op Obama te stemmen.

Romney moest scoren in het debat om nog een kans te maken op het Witte Huis. In de peilingen ligt hij achter op Obama. Of het winnen van het eerste debat Romney ook helpt in de peilingen is afwachten. Na de Republikeinse conventie dacht men ook dat Romney een boost zou krijgen in de peilingen, maar dat gebeurde toen niet. Lees meer hier.

Over Marco van den Doel

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Twitter (@focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Belastingen, Mitt Romney, Nieuws/Amerika/VS, Peilingen en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.