Adviseur Romney legt uit waar het fout ging

Een top adviseur van Mitt Romney, Stuart Stevens, gaf onlangs uitleg over een aantal campagne fouten van Romney, waar onder de toespraak van Clint Eastwood op de Republikeinse conventie, de beruchte “47 procent” opmerking en de orkaan Sandy. Volgens Stevens had de campagne van Romney op deze drie gebeurtenissen geen adequaat antwoord.

In een interview met PBS zei Stevens dat de speech van Clint Eastwood op de Republikeinse conventie afweek van wat Eastwood was van plan te zeggen. “We had very specific things that he was supposed to say that he had said in front of us before”, aldus Stevens. “He did this improv that had never been discussed.” En Stevens gaf toe dat de boodschap niet overkwam. “To a degree it was a distraction, it was bad.”

Tijdens de toespraak van Eastwood sprak hij tegen een lege stoel die Obama moest voorstellen. De speech was rommelig en onsamenhangend. “What do you want me to tell Romney?”, vroeg Eastwood aan de lege stoel. “I can’t tell him to do that to himself.” Maar Stevens zei dat de speech van Eastwood niet echt belangrijk was. “I don’t think it was a big deal.”

Een maand later, kreeg de campagne van Romney te maken met een ander probleem. Een in het geheim opgenomen video zei Romney dat bijna de helft van de kiezers “were dependent on government” en worden gezien als slachtoffers en hij zei dat deze mensen automatisch op president Obama zouden stemmen. De “47 procent” opmerking was een belangrijk punt in de campagne. “Those are moments when campaigns can either fall apart and start blaming each other and start yelling in a huddle – or just hang together and put your head down”, aldus Stevens.

Het laatste obstakel waar de media of de campagne managers geen invloed op hadden was de orkaan Sandy, die de oostkust van Amerika een week voor de verkiezingen teisterde en romney-rncde campagne tijdelijk stil legde. “After the storm, I never had a good feeling”, aldus Stevens. “Not that the storm impacted things so much, per se, but these races – a race like this is a lot like an NBA game. It’s all about ball control at the end.” Zowel Romney als Obama stopte kort met hun campagne en Obama kon zijn leiderschapscapaciteiten als president weer gebruiken. Romney zamelde voedsel in en president Obama bezocht een getroffen gebied in New Jersey, maar de kandidaten hielden in de laatste dagen nog een aantal bijeenkomsten in de swing states. “We went from having these big rallies around the country to literally sitting in hotel rooms, and there was just nothing we could do about it”, aldus Stevens. Lees meer hier.

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Mitt Romney, Nieuws/Amerika/VS, Sandy en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.