Kort Nieuws

Biden: “Nog geen besluit over 2016”

Joe Biden zag er afgelopen week tijden de inaugurele parade uit als een kandidaat die mee doet aan de presidentsverkiezingen. Hij schudde handen van omstanders en had er zichtbaar plezier in. Maar doet hij mee in 2016? “I haven’t made that decision. And I don’t have to make that decision for a while”, aldus Biden afgelopen week tegenover CNN. Lees meer hier.

Begroting in 10 jaar in evenwicht?

De voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, John Boehner, maakte afgelopen week capitol-hill-ii2bekend dat hij van plan is om in 10 jaar de begroting evenwicht te brengen. Om dit te bereiken zijn er grote drastische bezuinigingen nodig. “Chairman Paul Ryan has worked hard with the Budget Committee to outline the kind of reforms we’d put in place to bring real fiscal responsibility here to Washington”, aldus Boehner. “And I think the American people understand you can’t continue to spend money that you don’t have. It’s time for us to come to a plan that will in fact balance the budget over the next 10 years. It’s our commitment to the American people.” Het is de vraag of het realistisch is om te denken dat de begroting en de gigantische tekorten in 10 jaar kunnen worden verminderd. Lees meer hier.

NRA: “Obama beperkt onze vrijheden”

De voorzitter van de National Rifle Association (NRA) hield een felle toespraak waar hij harde kritiek uitte op de inauguratie toespraak van president Obama. Hij beschuldigde Obama van “name calling and limiting American freedoms.”

Clinton: “What difference does it make?”

“What difference does it make?” schreeuwde minister van Buitenlandse Zaken, Hillary Clinton, afgelopen week tegen de Republikeinse senator Ron Johnson tijdens haar verhoor over de aanslag op de Amerikaanse ambassade in Benghazi, Libië, op 11 september 2012. Lees meer hier.

Playback

Zangeres Beyoncé Knowles zong bij de inauguratie van president Obama het volkslied niet live. Een woordvoerster van de US Marine Corps Band, die Beyoncé begeleidde, zei dat de zangeres het volkslied playbackte. In Amerika wordt voor alle belangrijke evenementen, waaronder sportwedstrijden, het volkslied gezongen. Het zou de eerste keer zijn dat het volkslied tijdens een Amerikaanse presidentiële inauguratie niet live ten gehore is gebracht. Volgens de woordvoerster van de US Marine Corps Band neemt iedere artiest voor het evenement een versie op, om op terug te kunnen vallen. Beyoncé besloot op het laatste moment toch te playbacken. Waarom is niet bekend.

Wall Street waakhond

President Obama benoemde Mary Jo White, een voormalige aanklager in New York, als de nieuwe directeur van de Securities and Exchange Commission, de waakhond die toezicht houdt op de financiële handel en wandel op Wall Street. Lees meer hier.

Facebook haalt geld op

De oprichter van Facebook, Mark Zuckerberg, houdt binnenkort een fundraiser voor de facebook_logoRepublikeinse gouverneur van New Jersey, Chris Christie, die dit jaar campagne voert voor zijn herverkiezing. Er wordt geld opgehaald tijdens een bijeenkomst in het huis van Zuckerberg in Palo Alto, Californië. Zuckerberg vindt dat Christie goed werk doet op het gebied van onderwijs in New Jersey. Lees meer hier.

Dom

“We must stop being the stupid party. We must stop looking backward. We must stop insulting the intelligence of voters”, aldus de gouverneur van Louisiana, Bobby Jindal, in een toespraak tijdens de Republican National Committee’s Winter Meeting afgelopen week in Charlotte, North Carolina. Lees meer hier.

Einde aan filibusters

Democraten en Republikeinen in de Senaat waren het afgelopen week voor het eerst in capitol-at-nighttijden weer eens met elkaar eens over een onderwerp. De Senaat zal de procedures rondom de zogenoemde filibusters aanpassen. De fractievoorzitter van de Democraten, Harry Reid en de Republikeinse fractievoorzitter Mitch McConnell waren het eerder al eens geworden over de hervormingen. Filibusters zullen nu minder vaak worden gebruikt om zo wetgeving eerder aan te nemen. Lees meer hier.

Benoemingen ongrondwettig

De zogenoemde recess appointments van president Obama, zonder goedkeuring van de Senaat, zijn door een federale rechtbank ongrondwettig verklaard. Obama zou op deze wijze geen gebruik mogen maken van zijn ambt om dit soort benoemingen te doen. Obama benoemde drie mensen om voor het National Labor Relations Board. De uitspraak heeft verder geen gevolgen voor de drie benoemingen of voor de president. Lees meer hier.

Nieuwe stafchef

President Obama benoemde één van zijn loyaalste adviseurs als stafchef, Chief of Staff, van het Witte Huis. Dennis McDonnough volgt Jack Lew op die minister van Financiën wordt. Lees meer hier.

Priebus herkozen

Reince Priebus werd afgelopen week herkozen als voorzitter van de Republican National logo RNCCommittee (RNC) en beloofde de partij weer groot te maken door jonge kiezers en kiezers van minderheidsgroepen, zoals Latino’s en Aziaten, aan te spreken. Daarnaast zal hij campagne materialen in zetten in traditionele Democratische staten om deze te winnen. “We must compete in every state and every region, building relationships with communities we haven’t before”, aldus Priebus. “At the RNC, we are dropping red and blue analysis. We must be a party concerned about every American in every neighborhood.” Lees meer hier.

Uit elkaar

palinpinkSarah Palin en Fox News gaan uit elkaar. De voormalige gouverneur van Alaska en vice-presidentskandidaat sprak als een betaalde analist over politiek maar wees een bod om haar contract te verlengen af. Fox News bevestigde afgelopen week dat Palin niet langer een politiek analist is bij het televisiestation. Lees meer hier.

Happy

Reince Priebus, de herkozen voorzitter van de Republikeinse partij, zei dat hij het eens was met de toesprak van de gouverneur van Louisiana, Bobby Jindal die zei dat de partij “stupid” en “insulting the intelligence of voters.” Priebus zei in een interview met CNN dat “he embraced the tough talk and sees “eye to eye” met Jindal (zie bericht Dom). Priebus zei ook dat de Republikeinse partij een blije partij is. Maar de Republikeinen hebben na het verliezen van de presidentsverkiezingen en het gevecht rondom de ‘fiscal cliff’ weinig om blij over te zijn. Vandaar de Winter Meeting van afgelopen week. Lees meer hier.

Ryan: “Tweede termijn Obama helpt de Republikeinse partij”

Paul Ryan, de voormalige vice-presidentskandidaat, sprak afgelopen week net als Bobby ryanJindal over de toekomst van de Republikeinse partij en zei in zijn toespraak dat de tweede termijn van president Obama zorgt voor nieuw uitdagingen en kansen voor de partij. “In the president’s first term, we argued against big government in theory. In his second, we will argue against it in practice”, aldus Ryan tijdens een bijeenkomst van conservatieve leiders georganiseerd door de National Review Institute, een groep gelinkt het conservatieve tijdschrift. “Now that the president is implementing his agenda, we’ll see that the benefits are far less than advertised.” Ryan riep de Republikeinse partij op “to exert prudence” en “find the good in every situation – and choose the best means to achieve it.” Lees meer hier.

Over Marco van den Doel

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in (Nieuwe) Media/Sociale media, Begroting, Bezuinigingen, Bobby Jindal, Chris Christie, Hillary Clinton, Huis van Afgevaardigden, Joe Biden/Vice-president, John Boehner, Libië, Nieuws/Amerika/VS, Paul Ryan, Republikeinen/Republikeinse partij/GOP/RNC, Sarah Palin, Senaat, Wall Street en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.