Kort Nieuws

Clown

De gouverneur van Connecticut, Dan Malloy, reageerde afgelopen week op de kritiek van NRAde National Rifle Association (NRA) op de nieuwe wapenwetgeving die de staat invoerde. Malloy zei dat de vice-directeur van de NRA, Wayne LaPierre, een clown is. “Wayne reminds me of the clowns at the circus – they get the most attention. That’s what he’s paid to do”, aldus Malloy tegenover CNN. De Democratische gouverneur tekende afgelopen week één van de strengste vuurwapenwetgeving in Amerika als reactie op de schietpartij op een basisschool in Newtown op 14 december 2012 waarbij 20 jonge kinderen en 6 volwassenen omkwamen. Lees meer hier.

Democraten positief over wapenwetgeving

De Democraten in de Senaat waren erg positief dat ze genoeg Republikeinen mee zouden krijgen om een filibuster te voorkomen en te beginnen met het debat over wapenwetgeving. Het kwam uiteindelijk niet tot een filibuster. De Democratische senator van West Virginia, Joe Manchin, en de Republikeinse senator van Pennsylvania, Pat Toomey, werkten al meerdere weken aan een akkoord om iets aan de controle checks, de background checks, te doen om zo de achtergrond van iemand te controleren als deze een vuurwapen wil kopen. En dit akkoord kwam er afgelopen week dan eindelijk, zo meldde CNN. Lees meer hier.

Burgemeester Weiner?

De voormalige Democratische afgevaardigde Anthony Weiner, die in 2011 aftrad omdat hij weinerdownpikante foto’s van zichzelf stuurde via Twitter, gaf afgelopen week in een interview aan dat hij denkt aan een politieke comeback. Weiner denkt er over om mee te doen aan de verkiezingen voor het burgemeesterschap van New York. De Democraat sprak in een interview met New York Magazine over het leven met zijn vrouw Huma Abedin, een adviseur van voormalig minister van Buitenlandse Zaken, Hillary Clinton, en het feit dat ze de afgelopen 2 jaar uit de spotlight zijn gebleven. Lees meer hier.

Akkoord over controle checks

De senator van Pennsylvania, Pat Toomey, en senator van West Virginia, Joe Manchin, gunsco-storybereikten afgelopen week een compromis over het uitbreiden en betere controle checks, beter bekent als de background checks. De background checks houden in dat de achtergrond van iemand die een vuurwapen wil kopen wordt gecontroleerd. Heeft de persoon een strafblad, een crimineel verleden of is de persoon is psychische stabiel of niet? Op basis daarvan wordt beslist of men een vuurwapen krijgt of niet. De controle checks gelden voor mensen die een vuurwapen willen kopen tijdens wapenbeurzen en het kopen van vuurwapens op het internet. Het akkoord zorgt er voor dat de Senaat er over kan gaan debatteren en stemmen. Volgens Toomey zorgt het voorstel er niet voor dat het tweede amendement wordt aangetast of de rechten die wapenbezitters hebben. Lees meer hier.

Minister Binnenlandse Zaken benoemd

De Senaat stemde afgelopen week, met 87 stemmen voor en 11 stemmen tegen, voor de benoeming van Sally Jewell als de nieuwe minister van Binnenlandse Zaken. Jewell wordt gezien als een expert op het gebied van energie en milieu. Ze hielp met het creëren van en implementeren van het America’s Great Outdoors programma van president Obama. Lees meer hier.

Amerikanen optimistisch

Nu de aandelen op de beurzen omhoog schieten zegt de helft van de Amerikanen dat het beter gaat met Amerika. Voor het eerst in 6 jaar is het percentage dat vindt dat het goed gaat met Amerika 50 procent, aldus een nieuwe peiling. De peiling van CNN/ORC International laat ook zien dat 50 procent zegt dat het slecht gaat met het land. Lees meer hier.

Republikeinen wijzen homohuwelijk af

De Republikeinse partij kwam onlangs met een uitgebreid rapport waarin stond wat er mis ging tijdens de verkiezingen van 2012 en hoe de toekomst van de partij er uit moet zien. RNC-Logo1Men is op zoek naar een nieuwe koers en zoekt hoe men andere kiezers, onder ander minderheidsgroepen, zoals Latino’s, aan de partij kan binden. Maar het lijkt er op dat de Republikeinse partij op dezelfde weg door gaat. De Republican National Committee (RNC) nam afgelopen week namelijk resoluties aan rondom het standpunt van de partij op het gebied van het homohuwelijk. De resoluties zijn aangenomen om boze sociaal conservatieve Republikeinen tevreden te stellen, nadat sommige Republikeinen het homohuwelijk zouden willen steunen om zo jonge kiezers aan de Republikeinse partij te binden. De 12 resoluties waren onderdeel van een groter pakket waarin Ron Paul werd geëerd. “Let me make crystal clear something I’ve said since January”, aldus de voorzitter van de RNC, Reince Priebus, in een toespraak voor de stemming over de resoluties. “While we have to do things differently, there’s one thing that can’t and won’t change: our principles. There are some that would like us to abandon them, but as long as I’m Chairman, we’ll stay true to them. Some would have us turn into Democrats-lite, but I refuse”, aldus Priebus. Lees meer hier.

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Connecticut, Homohuwelijk, Nieuws/Amerika/VS, Peilingen, Republikeinen/Republikeinse partij/GOP/RNC, Vuurwapens, Wapenwetgeving en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.