Kort Nieuws

Deel Obamacare vertraagt

De verplichting dat werkgevers er voor moeten zorgen dat hun werknemers een ziektekostenverzekering hebben en anders boetes krijgen opgelegd is een jaar opgeschoven. Het onderdeel was een belangrijk onderdeel van de Affordable Care Act, beter bekend als Obamacare. Het onderdeel zal nu pas in 2015 worden ingevoerd. Het onderdeel wordt uitgesteld na dat veel werkgevers hadden aangeven dat de wet ingewikkeld is en men niet op tijd aan alle verplichtingen kan voldoen. Onder de Affordable Care Act moeten bedrijven die 50 of meer werknemers in dienst hebben zorgen dat hun werknemers een ziektekostenverzekering hebben. Lees meer hier.

Stichters Amerika teleurgesteld?

Afgelopen week vierde Amerika de belangrijkste nationale feestdag, Fourth of July, Independence Day. Maar een peiling van Gallup laat zien dat 70 procent van de trumbull-large1Amerikanen denkt dat de Founding Fathers, de mensen die de Onafhankelijkheidsverklaring tekende en zich onafhankelijk van het Britse koninkrijk verklaarde, waarschijnlijk nu teleurgesteld zouden zijn hoe Amerika er nu, 237 jaar na het tekenen van de Declaration of Independence, aan toe is. Maar dat wil niet zeggen dat het patriottisme verdwenen is. Maar liefst 85 procent zegt dat ze trots zijn om Amerikaan te zijn. De peiling laat zien dat 57 procent van de volwassenen “extremely proud” en 28 procent “very proud” is om Amerikaan te zijn. Slechts 3 procent is “only a little proud” en minder dan 1 procent zegt “not at all proud” om Amerikaan te zijn. Lees meer hier.

Meer banen

In de maand juni kwamen er meer banen bij in Amerika dan men had verwacht. De Amerikaanse economie creëerde 195.000 banen in juni, aldus het ministerie van Werkgelegenheid. Het werkloosheidspercentage bleef onveranderd op 7,6 procent. Lees meer hier.

Biden naar herdenking brandweermannen

Vice-president Joe Biden zal de herdenkingsceremonie voor de 19 omgekomen Obama Hosts Easter Prayer Breakfast In The White Housebrandweerlieden in Prescott Valley, Arizona, bijwonen. Tijdens de bosbranden die in Arizona woeden kwamen onlangs 19 brandweermannen om. De lichamen liggen nu nog in Phoenix, maar zullen voor de ceremonie naar Prescott Valley worden overgebracht. Lees meer hier.

Strengere anti-abortus wet Wisconsin

Na dat in Ohio een strengere anti-aborrtus wet werd aangenomen en afgevaardigde Wendy Davis in Texas dat voorkwam, wat haar in de nationale spotlight plaatste én op stevige kritiek kwam te staan van de Republikeinse gouverneur Rick Perry, heeft de staat Wisconsin ook een strengere abortus wet aangenomen. De Republikeinse gouverneur Scott Walker tekende een wet waarin staat dat vrouwen eerst een ultrasound echo moeten ondergaan voor dat ze een abortus kunnen laten uitvoeren. “This bill improves a woman’s ability to make an informed choice that will protect her physical and mental health now and in the future”, aldus Walker in een verklaring. Lees meer hier.

Studentenleningen

De Republikeinse afgevaardigde van Kansas, Lynn Jenkins, gaf afgelopen week de Democraten de schuld dat de rente op studentenleningen op 1 juli omhoog ging. Jenkins riep de Senaat op om een wet aan te nemen om het probleem op te lossen. “For too long, politicians have been in charge of setting these rates, and we keep coming back to cliffs and deadlines like this one”, aldus Jenkins. “Paying for college is difficult enough without all this uncertainty. I have two kids in college, I know how hard it can be.” De rente op studentenleningen zijn op 1 juli verdubbeld van 3,4 procent tot 6,8 procent. De Senaat kwam niet tot een compromis om de rentestijging te voorkomen. Lees meer hier.

Over Marco van den Doel

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Abortus, Arizona, Independence Day/Fourth of July, Nieuws/Amerika/VS, Peilingen, President Biden/Joe Biden, Wisconsin en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.