Kort Nieuws

Booker wint voorverkiezing New Jersey

De burgemeester van Newark, Cory Booker, heeft de voorverkiezing voor een zetel in de Senaat gewonnen. De Democraat won de primary in New Jersey en neemt het op 16 oktober op tegen de Republikeinse burgemeester van Bogota, New Jersey, Steve Lonegan. Booker leidt in de peilingen en heeft al een grote voorspring op Lonegan in de overwegende Democratische staat. Als Booker wint wordt hij de eerste African-American die in de Senaat sinds Barack Obama. Lees meer hier.

Gingrich: “Republikeinen hebben geen alternatief Obamacare”

Voormalig voorzitter van het Huis van Afgevaardigden en presidentskandidaat Newt GOP Candidate Newt Gingrich Campaigns Ahead Of State's PrimaryGingrich uitte afgelopen week kritiek op zijn mede Republikeinen en zei de Republikeinen in het Congres “zero” alternatieven hebben voor Obamacare, de zorgwet van president Obama. Gingrich sprak tijdens de zomerbijeenkomst van de Republican National Committee (RNC) en beantwoordde een vraag over Obamacare. Gingrich zei dat de Republikeinen in 1994 er in slaagde om de hervorming van de gezondheidszorg van Bill Clinton te blokkeren omdat ze “a positive alternative approach to health care” hadden. Lees meer hier.

Eerste spotje promotie Obamacare

De ‘onafhankelijke’ politieke groep, Organizing for Action (OFA) die president Obama steunt lanceerde afgelopen week een spotje om Obamacare te promoten. Het spotje, getiteld “Every Day” laat zien dat een gezin in Huntersville, North Carolina, profiteert van de effecten van de Affordable Care Act. Lees meer hier.

Opmerking: Dit spotje is afkomstig van Organizing for Action

Dochter Bush wil dat Clinton mee doet

De dochter van voormalig president George W. Bush, Barbara Bush, wil dat Hillary Clinton mee doet aan de presidentsverkiezingen in 2016. De dochter van Bush die de CEO is van het non-profit Global Health Corps zei in een interview met People Magazine dat ze graag ziet dat Clinton mee doet in 2016. Bush noemde Clinton “unbelievably accomplished.” Lees meer hier.

Paul: “Christie voegt niets toe”

Als de gouverneur van New Jersey, Chris Christie, in 2016 de Republikeinse presidentiele nominatie wint zal Ron Paul niet op hem stemmen. “He offers nothing”, aldus Paul tegen over CNN. Lees meer hier.

Verwarring

President Obama ging afgelopen week door met het promoten van zijn zorgwet, nov21_obamaObamacare, en zei dat de Republikeinen proberen “to confuse people” over de wet. Obama maakte de opmerking nu de Republikeinen in het Congres hebben aangegeven dat ze in de onderhandelingen over de begroting geen geld willen vrij maken voor Obamacare. “A lot of Republicans seem to believe that if they can gum up the works and make this law fail, they’ll somehow be sticking it to me. But they’d just be sticking it to you”, aldus de president. Lees meer hier.

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Barbara Bush, Chris Christie, Hillary Clinton, New Jersey, Newt Gingrich, Nieuws/Amerika/VS, Ron Paul en getagged met , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.