Kort Nieuws

Boehner: “We hebben niet gewonnen”

De voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, John Boehner, gaf afgelopen week toe dat de Republikeinen het gevecht over de sluiting van de overheid en het schuldenplafond hebben verloren, althans voor deze keer. “We fought the good fight. We just didn’t win”, aldus Boehner tegenover het radiostation WLW in Cincinnati, Ohio. Boehner zei dat hij hoopt dat er de komende maanden een goede begroting komt. “Every time I’ve gotten into a discussion with the President, the Vice President, the Democrats here in Washington, and talk about entitlement changes, trying to make these programs sustainable, all they want to do is raise taxes. Well we can’t do that”, aldus Boehner. Lees meer hier.

Populariteit Tea Party

De Tea Party is impopulairder dan ooit, aldus een nieuwe peiling. Uit de peiling blijkt dat teaparty logozelfs veel Republikeinen een negatief beeld hebben van de Tea Party. Een peiling van Pew Research Center laat ook zie dat de populariteit van de senator van Texas, Ted Cruz, die één van de voornaamste conservatieve leiders is die Obamacare wil ontmantelen en met zijn acties zorgde dat de overheid op slot ging, is gestegen bij Tea Party aanhangers. Zijn populariteit onder Republikeinen die niets zien in de Tea Party is gedaald. Lees meer hier.

Booker wint

Cory Booker, de Democratische burgemeester van Newark, New Jersey, heeft zoals verwacht, de verkiezing voor een zetel in de Senaat gewonnen. Booker versloeg zijn Republikeinse tegenstander Steve Lonegan. “I’m going down to make the Senate more accessible to all of us. I will bring more voice to the voices too often ignored in our state. I will be dogged and determined, relentless and unfaltering in my sense of service for all of New Jersey”, aldus Booker tijdens zijn overwinningsspeech in Newark. Lees meer hier.

Cruz: “Ik werk voor Texas”

Ted Cruz, werd na dat de overheid weer open ging, in zijn thuisstaat Texas als een held onthaald. Cruz zei in een interview met CNN dat hij niet uitsluit dat hij nog eens de strategie gebruikt die leidde tot de sluiting van de overheid. Cruz zei dat zijn Republikeinse collega’s niet genoeg doen om Obamacare te ontmantelen. Cruz zei in het interview dat hij niet voor Washington werkt, maar voor de mensen in Texas. “I don’t work for the party bosses in Washington. I work for 26 million Texans. That’s my job, to fight for them. I don’t work for the party bosses in Washington. I work for the people of Texas, and I fight for them”, aldus Cruz. Lees meer hier.

 

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Begroting, John Boehner, New Jersey, Nieuws/Amerika/VS, Peilingen, Tea Party, Ted Cruz, Texas en getagged met , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.