Kort Nieuws

Illinois staat homohuwelijk toe

De staat Illinois is de 15de Amerikaanse staat die het homohuwelijk legaliseert. Zowel het Huis als de Senaat van de staat stemde voor. De wet gaat nu naar de Democratische gouverneur Pat Quinn die al heeft aangegeven dat hij de wet zal ondertekenen. Lees meer hier.

Christie ruim herkozen

De gouverneur van New Jersey, Chris Christie, werd afgelopen week, zoals verwacht, met ruime meerderheid herkozen voor een tweede termijn. Christie is nu nog eens 4 jaar de gouverneur van de Garden State, aldus CNN. Christie versloeg de Democratische uitdager senator Barbara Buono. Buono was onbekend en Christie lag vrijwel de gehele campagne ver voor en dus was zijn overwinning geen verrassing. Lees meer hier.

Nieuwe burgemeester New York

De inwoners van New York kozen gingen afgelopen week naar de stembus om een nieuwe burgemeester te kiezen. En voor het eerst in 20 jaar werd er een Democraat gekozen als de nieuwe burgemeester van New York. De progressieve Bill de Blasio versloeg de Republikein Joe Lhota. “Make no mistake: The people of this city have chosen a progressive path, and tonight we set forth on it, together, as one city”, aldus de Blasio in zijn overwinningspeech. In de aanloop naar de verkiezingsdag werd er vanuit gegaan dat de Blasio zou winnen. Hij lag in sommige peilingen met 40 procent voor op zijn rivaal. “To everyone whose vote I didn’t earn today, I promise I won’t stop working to earn your trust”, aldus de Blasio. De Blasio wil vooral de kloof tussen arm en rijk in New York verkleinen. Lees meer hier.

McAuliffe wint in Virginia

Terry McAuliffe, de voormalige voorzitter van de Democratische partij, de DNC, en goede vriend van de Clintons, won afgelopen week de gouverneursverkiezingen in Virginia. McAuliffe won van de Republikein Ken Cuccinelli, aldus CNN. De campagne was hard en er werd veel op de persoon gespeeld, maar McAuliffe zei dat zijn overwinning een punt is waar men weer kan samenwerken. “This election was never a choice between Democrats and Republicans, it was a choice about whether Virginia would continue the mainstream, bipartisan tradition that has served us so well over the last decade”, aldus McAuliffe in zijn overwinningsspeech waarin hij ook met lof sprak over zijn Republikeinse rivaal en de huidige Republikeinse gouverneur. Lees meer hier.

Einde discriminatie LGBT

Voor het eerst in het bestaan heeft de Senaat een wet aangenomen die er voor zorgt dat homo’s, lesbiennes and transgenders niet meer worden gediscrimineerd door een werkgever op basis van hun seksuele geaardheid. Homo’s en lesbiennes kwamen bijvoorbeeld nooit in aanmerking voor promotie of salarisverhoging. De Senaat nam de The Employment Nondiscrimination Act aan, beter bekend als ENDA. Het is niet duidelijk of het Huis van Afgevaardigden de wet ook zal aannemen. Lees meer hier.

Obama: “Sorry”

President Obama bood afgelopen week zijn excuses aan Amerikanen die door Obamacare hun huidige ziektekostenverzekering zagen gecanceld, terwijl Obama herhaaldelijk heeft gezegd dat de mensen die een ziektekostenverzekering hebben die ook konden houden. “I am sorry that they are finding themselves in this situation based on assurances they got from me”, aldus Obama in een interview met NBC News. Lees meer hier.

Meer banen

De verwachting was dat door de ‘shutdown’ er in de maand oktober minder banen bij zouden komen, maar het tegendeel blijkt het geval. In oktober kwamen er 204.000 banen bij, aldus het Amerikaanse CBS. De ‘shutdown’ heeft dus niet een negatief effect gehad waar voor was gevreesd. Economen hadden een minder grote toename verwacht. In de maand augustus en september kwamen er 60.00 banen bij. Lees meer hier.

Cruz te gast in “The Tonight Show”

De senator van Texas, Ted Cruz, maakte afgelopen week zijn debuut op de nationale televisie en spreekt niet alleen meer op Republikeinse evenementen waar hij met veel enthousiasme wordt onthaald. Cruz was afgelopen week te gast in de “The Tonight Show With Jay Leno” om te praten over de reputatie van de Tea Party en zijn standpunten ten aanzien van het homohuwelijk en Obamacare. Het is bekend dat Cruz een groot tegenstander is van Obamacare, de zorgwet van president Obama. Lees meer hier.

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Chris Christie, Homohuwelijk, Illinois, New Jersey, New York, Nieuws/Amerika/VS, Ted Cruz, Virginia en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.