Hoofdpijndossier: Obamacare (deel 3)

Het artikel “Hoofdpijndossier: Obamacare (deel 2)” leverde kritiek en reacties op. Er werd in het artikel een negatief beeld van de Affordable Care Act geschetst. Om de balans enigszins te herstellen wordt in dit artikel de positieve aspecten van Obamacare genoemd. Want ondanks de problemen en de kritiek op de wet zorgt Obamacare er voor dat veel meer Amerikaans nu toegang hebben tot betaalbare gezondheidszorg.

De problemen met de Obamacare website zijn voor het grootste deel opgelost. Men heeft maar liefst 47 miljoen dollar uitgegeven aan reparaties en andere problemen waarmee de website had te kampen. Maar er is wel resultaat. In de maand november schreven er zich meer mensen in dan in de hele maand oktober, De teller staat nu op ongeveer 1,2 miljoen mensen die zich hebben geregistreerd voor Obamacare en hebben een ziektekostenverzekering hebben gekozen. Maar veel mensen hebben nog niet de premie betaald. Voor 1 januari moet iedereen via de Affordable Care Act een ziektekostenverzekering hebben afgesloten.

Een ander aspect van Obamacare dat zeker moet worden genoemd is dat zorgverzekeraars niemand mogen weigeren voor een verzekering. De Affordable Care Act zorgt er voor dat mensen die een aandoening hebben, zoals suikerziekte, astma of een andere aandoening en daarom extra zorg nodig hebben of dure medicijnen nodig hebben en dus voor zorgverzekeraars duur zijn, niet meer kunnen worden geweigerd.

Mensen die een zogenoemde pre-existing condition hebben, konden voor heen door een ziektekostenverzekeraar geweigerd worden om dat deze patiënt relatief duur is. Sommige mensen hadden geen verzekering omdat ze de dure behandeling of medicijnen niet konden betalen omdat ze een laag inkomen hebben. Deze mensen krijgen nu subsidie via Obamacare of als hun inkomen te laag is vallen ze onder Medicaid programma dat door de federale overheid wordt uitgebreid, maar in veel staten zorgt dit nog veel voor problemen. Maar door de Affordable Care Act zijn er nu wel 129 miljoen Amerikanen die omdat ze een pre-existing condition hebben zich geen zorgen hoeven te maken dat hun zorg wordt ontzegd of dat ze meer premie moeten gaan betalen.

De voorzitter van de Democratische partij, de DNC, Debbie Wasserman Schultz stuurde naar de supports van Organizing for Action (voorheen Organizing for America) een persoonlijke email waarin ze schreef dat zij één van de mensen is die blij is met Obamacare. Haar persoonlijke verhaal staat hieronder.

Six years ago today, my doctor told me that I had cancer.

No one ever plans for that discussion. Before December 7th, 2007, I was a healthy mother to three great children, I was married to a wonderful husband, I had a fulfilling job with good benefits. But in that moment, I became someone with a life-threatening disease, and my life changed forever.

I am happy to say that, because we caught it early, I am now cancer-free (seven surgeries later).

But cancer will always be my pre-existing condition. Which is why I’m so thankful for what’s going to happen next month. Thanks to Obamacare, up to 129 million of us in this country with a pre-existing condition won’t have to worry about being denied or dropped from our health insurance. And that’s something worth fighting for.

By expanding access to free preventative care, more and more Americans will have their illnesses detected early – something that, for me, was life-saving.

This goes beyond politics. It’s about the values we, as Americans, all share. Today, six years after my diagnosis, I am more determined than ever to ensure that all Americans have access to quality, affordable health care.

I want to make sure that whenever anyone faces that discussion that no one plans for, they only have to fight for their health, and not their health coverage. If you agree, stand with me in support of Obamacare today.

Debbie Wasserman Schultz

Chair

Democratic National Committee

In het artikel stond ook dat zowel het Witte Huis als het ministerie van Volksgezondheid aangaven dat 40 miljoen Amerikanen via Obamacare een goede en betaalbare ziektekostenverzekering krijgen. Er werd toen gezegd dat het getal van 40 miljoen niet klopt, maar dat er maar 12 miljoen Amerikanen zijn die onder de Affordable Care Act vallen. Het getal van 40 miljoen klopt wel, maar zij zullen niet allemaal in aanmerking komen voor Obamacare. Uiteindelijk zullen 40 miljoen Amerikaan, die voor heen onverzekerd waren of geen ziektekostenverzekering konden betalen, nu wel verzekerd zijn. Ze zijn verzekerd via de Affordable Care Act, of door uitbreiding van Medicaid of Medicare.

Het Witte Huis is nu ook een PR campagne gestart om dit duidelijk te maken. Zo verschijnen er berichten op Facebook zoals: “Lower Drug Costs for Seniors. More than 7 million people with Medicare have already saved nearly $9 billion on prescription drugs thanks to the Affordable Care Act.”

En er is nog meer goed nieuws. Vrouwen betaalden meer voor zorg dan mannen. Onder de Affordable Care Act worden vrouwen niet meer gediscrimineerd en betalen dus niet meer voor gezondheidszorg dan mannen. Als je een ongeluk krijgt ben je onder Obamacare voor de eerste hulp verzekerd. Als je in een ziekenhuis terecht komt is dit ook onder Obamacare verzekerd. Vrouwen hoeven ook niet meer te betalen voor contraceptie middelen. Maat het belangrijkste is dat als je ziek wordt je je zorgverzekering niet kwijt raakt.

Vooral het laatste kunnen wij ons in Nederland of Europa niet voorstellen, maar in Amerika hebben de zorgverzekeraars veel macht en voor de Affordbale Care Act kon je de zorgverzekering kwijt raken om dat je misschien veel zorg nodig hebt en dus duur bent en de zorgverzekeraar veel moet vergoeden.

De problemen met de Obamacare website zijn wel zo goed al opgelost, maar Obamacare blijft nog een hoofdpijndossier wat de regering Obama zal blijven achtervolgen. President Obama gaf de problemen toe en nam de verantwoordelijkheid op zich. De geschiedenis zal uitwijzen hoe succesvol de Affordable Care Act zal zijn en wat het zegt over Obama’s nalatenschap. Voor de rest van zijn presidentschap zullen de problemen met het uitrollen van Obamacare, althans volgend jaar, als een schaduw over zijn presidentschap blijven hangen.

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Democraten/Democratische partij/DNC, Medicare, Nieuws/Amerika/VS en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.