Kort Nieuws

Senaat keurt begroting goed

Het leek wel eeuwen te duren, maar uiteindelijk heeft het Congres dan toch een begroting aangenomen. Het Huis van Afgevaardigden had de begroting al aangenomen en de Senaat stemde afgelopen week met 64 stemmen voor en 36 stemmen tegen en keurde daarmee de begroting goed. President Obama zal de begroting tekenen. Door het compromis over de begroting wordt een sluiting van de overheid, die dan volgend jaar zou kunnen plaats vinden, voorkomen. Lees meer hier.

NSA praktijken ongrondwettig

De Amerikaanse inlichtingendienst NSA moet ophouden met het systematisch verzamelen van telefoongegevens van alle Amerikanen, zo meldt Villamedia. Ook zou er meer toezicht moeten zijn op elke operatie die betrekking heeft op het bespioneren van buitenlandse leiders, waarbij ook moet worden gekeken naar diplomatieke en economische schade als de spionageoperatie onthuld zou worden. Dat zijn enkele van de 46 aanbevelingen die de presidentiële onderzoekscommissie presenteerde in het rapport ‘Liberty and security in a chancing world’ over de praktijken van geheime dienst NSA. De commissie vindt overigens niet dat de NSA in het geheel moet stoppen met het verzamelen van telefoon- en internetgegevens, maar wel dat er beter toezicht moet komen, aldus Villamedia. Afgelopen week sprak ook een federale rechter zich uit over het vergaren van gegevens uit miljoenen telefoongesprekken door de NSA. Deze noemde de praktijken ‘zeer waarschijnlijk ongrondwettig’. Het is nog maar de vraag hoeveel aanbevelingen ook uiteindelijk worden overgenomen. De Amerikaanse president Obama is niet verplicht de adviezen over te nemen. In januari maakt het Witte Huis bekend welke dat zullen zijn, aldus Villamedia. Lees meer hier.

Besluit Hillary in 2014

Hillary Clinton zei afgelopen week dat ze pas volgend jaar de beslissing neemt of ze mee doet aan de presidentsverkiezingen in 2016. “Obviously, I will look carefully at what I think I can do and make that decision sometime next year”, aldus Clinton in een interview met de nieuwszender ABC. “It’s such a difficult decision and it’s one that I’m not going to rush into…and I don’t think we should be looking at the next election”, aldus de voormalige minister van Buitenlandse Zaken. “I think we should be looking at the work that we have today. Our unemployment rate is too high. We have people getting kicked off food stamps who are in terrible economic straits. Small business is not getting credit, I could go on and on, so I think we ought to pay attention to what’s happening right now”, aldus Clinton. Lees meer hier.

New Mexico keurt homohuwelijk goed

Het hooggerechtshof in de staat New Mexico heeft beslist dat de staat het huwelijk tussen mensen van hetzelfde geslacht niet mag weigeren. New Mexico is nu de 17de staat waar het homohuwelijk gelegaliseerd is. Afgelopen week besliste een rechtbank in de staat Utah dat het homohuwelijk ook daar grondwettig is. Lees meer hier.

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Begroting, Hillary Clinton, Homohuwelijk, New Mexico, Nieuws/Amerika/VS, Senaat en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.