Kort Nieuws

Santorum naar Iowa

Voormalige Republikeinse presidentskandidaat, Rick Santorum zei afgelopen week duidelijk dat hij is “very open to taking on another run” om in het Witte Huis te komen. In een het programma “Iowa Press” van de Iowa Public Television program werd Santorum gevraagd waarom hij op bezoek was in de Hawkeye State, de staat die de eerste caucus houdt in het verkiezingsjaar, en of hij open staat om opnieuw de kans gaat wagen om de Republikeinse presidentiële nominatie te winnen. Lees meer hier.

Alle 50

Senator van Kentucky, Rand Paul, laat er geen twijfel over bestaan dat hij interesse heeft om de volgende president van Amerika te worden. In een recente peiling van CNN staat Paul boven aan als favoriet voor de Republikeinse nominatie in 2016. Paul heeft nu als eerste potentiële kandidaat een politieke organisatie opgezet die actief is in alle 50 staten. Dit is een signaal dat Paul een beter netwerk wil hebben dan zijn vader, voormalig afgevaardigde Ron Paul. Zijn vader had een kleine fanatieke achterban in 2008 en 2012 van libertarische kiezers. Lees meer hier.

6 miljoen

De deadline voor Amerikanen om een ziektekostenverzekering via de Affordable Care Act af te sluiten in 31 maart 2014. De laatste weken heeft de regering Obama via sociale media heel berichten verstuurd om mensen aan te moedigen een ziektekostenverzekering af te sluiten nu de deadline nadert. En dat heeft gewerkt. Want na problemen in het begin met de website hebben nu al 6 miljoen mensen een ziektekostenverzekering afgesloten. De verwachting van het Witte Huis was dat Obamacare na de deadline minstens 7 miljoen mensen een ziektekostenverzekering zouden hebben. Het beeld is enigszins vertekend. Het is onbekend hoeveel mensen daadwerkelijk hun premie al hebben betaald en daarnaast zijn in de 6 miljoen niet de Amerikanen met een laag inkomen mee genomen die onder Medicaid vallen en de mensen die niet van Medicare gebruik kunnen maken om dat de staat waarin ze wonen dit niet aanbiedt.Lees meer hier.

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in (Nieuwe) Media/Sociale media, Nieuws/Amerika/VS, Peilingen, Rand Paul, Rick Santorum en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.