Aanval op Hillary begonnen

Republikeinen vormen Benghazi commissie

De aanval van de Republikeinen op Hillary Clinton is begonnen. Niet met campagnespotjes. Nee, in de vorm van een speciale commissie die de aanslag op het Amerikaanse consulaat in Benghazi, Libië, op 11 september 2012, nog eens gaat onderzoeken. Clinton was ten tijde van de aanslag minister van Buitenlandse Zaken en dus verantwoordelijk.

De Republikeinen besloten afgelopen week om een speciale commissie samen te stellen die tot op de bodem moet uitzoeken wat er precies in de nacht van 11 september 2012 gebeurde. Op 11 september vond er een terroristische aanslag op het Amerikaanse consulaat in Benghazi plaats waarbij 4 Amerikaanse diplomaten omkwamen, waar onder de ambassadeur. Susan Rice, destijds de Amerikaanse ambassadeur bij de Verenigde Naties, zei dat de aanslag het gevolg was van een anti- Islam film die al weken om internet stond en die in het Midden-Oosten zorgde voor anti-westerse sentimenten. Maar later bleek dat de aanval niet kwam door aantal woedende mensen vanwege een film, maar dat het een gecoördineerde aanslag was. Hillary Clinton, ministerie van Buitenlandse Zaken, was verantwoordelijk getuigde later voor het de Buitenlandse Zaken commissie van het Congres, waar ze deze uitspraak deed.

De Republikeinen vonden dat Clinton niet goed had gehandeld en vond dat ze de situatie verkeerd had ingeschat en had zij wel de juiste maatregelen genomen om dit te voorkomen? De Republikeinen willen dit nu verder uitzoeken.

Maar Clinton heeft haar visie al gegeven en alles verteld en er zijn meer ambtenaren gehoord. Waarom komt er dan nu alsnog een commissie die waarschijnlijk tot dezelfde conclusie komt en niet met nieuwe informatie of bewijzen komt dat er iets is achtergehouden? De reden is simpel. De Republikeinen, die verwachten dat Hillary in 2016 mee doet aan de presidentsverkiezingen, willen met het een nieuw onderzoek wat er in Benghazi gebeurde Clinton beschadigen. Ze willen haar in een kwaad daglicht stellen en ik zie de quotes van de potentiële Republikeinse presidentiële kandidaten al voor me. “Clinton maakte fouten tijdens Benghazi, wilt u deze persoon in het Witte Huis?” Of: “Deze vrouw maakte fouten als minister van Buitenlandse Zaken, als president zal nog grotere maken.” De campagne van 2016 begint dus nu al om Hillary Clinton aan te vallen en proberen te verzwakken.

Maar waarom nu? De Republikeinen zien dat hun tactiek om de gezondheidswet van president Obama, Obamacare, terug te draaien of te vertragen niet werkt en zullen in aanloop naar de tussentijdse verkiezingen voor het Congres in november iets anders moeten proberen.

De vraag is of de Amerikaanse bevolking hier op zit te wachten. De Democraten zeggen al dat de Republikeinen de Benghazi commissie gebruiken om de aandacht van de werkelijke problemen af te leiden. Terwijl de Democraten het hebben over gelijke kansen voor vrouwen, het creëren van banen en de verhoging van het minimumloon houden de Republikeinen zich bezig met een onderwerp wat al lang is gesloten.

Maar de Republikeinen zien Hillary Clinton als de grootste bedreiging en zullen alles in het werk stellen, als zich verkiesbaar stelt om te voorkomen dat ze in het Witte Huis komt. De commissie die ruim de tijd zal nemen, die bestaat uit 7 Republikeinen en 5 Democraten, om alles uit te zoeken zal ongetwijfeld, als het aan de Republikeinen ligt, met een kritiek op het functioneren van Clinton komen. Iets dat ze al eerder aangaven.

De Democraten hadden er beter aan gedaan om Benghazi en de commissie te negeren. Amerika heeft serieuze problemen en men kan zich daar beter op richten. Maar aan de andere kant zullen de Democraten ook hebben gedacht als we niet plaatsen nemen in de commissie dan hebben we ook niets in te brengen en kunnen we het proces niet sturen en krijgen de Republikeinen de vrije hand om te doen wat ze willen. En de Republikeinen zijn gemotiveerd en gefrustreerd.

Wat de uitkomst van het onderzoek ook is. Hillary heeft al aangegeven dat ze er niet wakker van ligt, of zoals ze eerder zei: “What difference at this point does it make?”  

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Democraten/Democratische partij/DNC, Hillary Clinton, Nieuws/Amerika/VS, Republikeinen/Republikeinse partij/GOP/RNC en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Aanval op Hillary begonnen

  1. Pingback: Waarom Hillary Clinton president wordt (en waarom niet) | Focus on America

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.