Kort Nieuws

Boehner: “Amerikanen kunnen sterven”

De voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, John Boehner, voorspelde afgelopen week dat Amerikanen kunnen sterven vanwege de ruil van 5 Taliban gevangenen voor sergeant Bowe Bergdahl. “We are going to pay for this. There is not any doubt in my mind that there are going to be costs, lost lives associated with what came out of this”, aldus Boehner tegenover journalisten. Lees meer hier.

Cantor verliest verrassend van Tea Party kandidaat

De grootste verrassing dit jaar tijdens de voorverkiezingen is een feit. De nummer 2 van de Republikeinen in het Huis van Afgevaardigden, de fractievoorzitter, Eric Cantor, verloor afgelopen week de primary in Virginia van zijn tegenstander Dave Brat die werd gesteund door de Tea Party. Cantor kreeg 44 procent van de stemmen en Brat kreeg 55 procent. Lees meer hier.

Hervormingen veteranenzorg

De Senaat stemde afgelopen week voor grote hervormingen bij het Department of Veterans Affairs twee weken na het gezondheidszorg schandaal dat leidde tot het aftreden van minister van veteranenzaken Eric Shinseki. Lees meer hier.

Gevaar voor de toekomst

President Obama beschreef politici die klimaatverandering ontkenenn afgelopen week als een “fairly serious threat to everybody’s future.” Obama riep op voor minder debat en meer actie om iets te doen aan de opwarming van de aarde. Obama herhaalde wat verschillende wetenschappers zeggen over de effecten van klimaatverandering die in heel Amerika worden ervaren. Obama gaf aan dat er nieuwe fondsen komen voor gemeenschappen die herstellen van natuurrampen, zoals bosbranden en overstromingen. Lees meer hier.

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in John Boehner, Klimaat, Nieuws/Amerika/VS, Tea Party, Veteranen en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.