Kort Nieuws

Immigrant confronteert congreslid

De Republikeinse afgevaardigde Steve King werd afgelopen week tijdens zijn eigen bijeenkomst onaangenaam geconfronteerd met een undocumented immigrant, een immigrant die al jaren in Amerika woont, maar niet de juiste papieren heeft omdat hem of haar ouders illegaal Amerika zijn binnengekomen. De jonge dame ging in discussie met het standpunt van Kong over immigratie. De dame, Erika Andiola, is lid van de Arizona DREAM Act Coalition, sprak met King over zijn stem voor de Deferred Action for Childhood Arrivals (DACA), een programma dat er voor zorgt dat jonge mensen, die illegaal Amerika zijn binnengekomen als kind, nog niet worden uitgezet. Lees meer hier.

Congresleden een probleem

Congresleden opgelet. De mensen die u vertegenwoordigt keren zich tegen u. Een peiling van Washington Post-ABC laat zien dat een meerderheid van de Amerikanen niet tevreden is over de politicus die hun district of staat vertegenwoordigd en dat de politicus onderdeel is van het probleem in Washington. Maar liefst 51 procent van de Amerikanen is ontevreden, terwijl 41 procent wel tevreden is over hem of haar afgevaardigde of senator. Lees meer hier.

Zelfspot

Hillary Clinton kent zelfspot en liet dit afgelopen week zien tijdens een onaangekondigd bezoek bij het satirische programma “The Colbert Report.” Clinton, die net een boektournee er heeft opzitten om haar boek “Hard Choices” (Cruciale keuzes) te promoten, grapte met Stephen Colbert over de namen die ze in haar boek noemt en het vele gebruik van diplomatiek jargon. Lees meer hier.

Vrouwen slimmer dan mannen

Michelle Obama werd afgelopen week gevraagd waarom ze in haar positie vaak over vrouwen spreekt en legde dit uit tegenover een groep van Afrikaanse vrouwen. Obama zei dat vrouwen over het algemeen slimmer zijn dan mannen. “Women are smarter than men”, aldus Obama. Lees meer hier.

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Hillary Clinton, Huis van Afgevaardigden, Immigratie, Michelle Obama/First Lady, Nieuws/Amerika/VS, Peilingen, Senaat en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.