Republikeinen winnen meerderheid in Congres

Drama voor Democraten

De Republikeinen hebben de meerderheid in het Congres. De senator van Kentucky en Republikeinse minority leader Mitch McConnell werd eenvoudig herkozen en is nu de majority leader en leidt de Republikeinen in de Senaat.

De Democraten kunnen nu hun wonden gaan likken, maar hoeven niet lang na te denken capitol-24waarom ze verloren. De Republikeinse kandidaten hebben de kiezers overtuigd dat een stem op een Democratische kandidaat een beloning is voor het beleid van president Obama. Toen Obama afgelopen week ook nog eens zei dat zijn beleid wel degelijk het op het stembiljet stond was dat voor veel Democratische kandidaten, die zich zoveel mogelijk van Obama’s beleid probeerde te distantiëren, de doodsteek. Daarnaast missen veel kiezers in het beleid van Obama daadkracht en zien geen leiderschap.

Verassend is het verlies dus niet. Maar het verlies is wel erg pijnlijk. De Democraten verloren in Iowa, Colorado en West Virginia, staten die over het algemeen Democratisch stemmen. Ook races waar het spannend was wonnen de Republikeinen uiteindelijk, zoals in North Carolina, Arkansas en Kansas. De race in Louisiana is nog onbeslist. Daar komt een run off op 6 december.

Daarnaast werd de gouverneur van Florida, Rick Scott herkozen en verloren de logo RNCDemocraten nog meer gouverneurschappen in onder andere Texas. Scott Walker werd herkozen als gouverneur van Wisconsin waardoor de speculatie over een eventuele presidentscampagne is begonnen. Enig lichtpuntje is dat Democratische senator van New Hamphire, Jeanne Shaheen, haar zetel houdt. Zij versloeg Scott Brown, die nu voor de tweede keer de race om een zetel in de Senaat verliest. In 2012 deed hij in Massachusetts mee.

De campagne van 2014 voor de tussentijdse verkiezingen is de duurste in de geschiedenis. Er werd maar liefst 4 miljard dollar uitgegeven aan spotjes, banners, flyers en bijeenkomsten.

De komende 2 jaar zit president Obama dus met een Republikeins Congres. De verwachting is dat de situatie op Capitol Hill niet veel zal veranderen, Beide partijen zullen de hakken in het zand zetten en niet bereidt zijn om compromissen te sluiten. De gridlock zal voortduren.

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Democraten/Democratische partij/DNC, Mitch McConnell, Nieuws/Amerika/VS, Republikeinen/Republikeinse partij/GOP/RNC en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.