Kort Nieuws

Goed nieuws

Ondanks het grote verlies van de Democraten bij de tussentijdse verkiezingen voor het Congres was er toch goed nieuws. Naast kandidaten stonden in sommige staten ook wetsvoorstellen op het stembiljet. De kiezers in de staten Alaska, Arkansas, Illinois, Nebraska en North Dakota stemde voor een verhoging van het minimumloon. Lees meer hier.

Meer troepen

President Obama maakte afgelopen week bekend dat hij nog eens 1500 militairen naar Irak stuurt. De militairen zullen niet actief meevechten in de strijd tegen IS, maar zullen Iraakse militairen en Koerdische peshmerga’s gaan trainen. Het sturen van de extra militairen kost zo’n 5,6 miljard dollar. Lees meer hier.

Nieuwe minister van Justitie

President Obama nomineerde afgelopen week officieel Loretta Lynch als zijn nieuwe minister van Justitie. Lynch wordt de opvolger van Eric Holder. Als Lynch wordt goed gekeurd door de Senaat wordt ze de tweede Afro-Amerikaanse en d eerste Afro-Amerikaanse vrouw op deze positie. Obama zei over Lynch dat “she is tough and fair and looks to make a difference. She’s not about splash, she is about substance.” Lees meer hier.

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Alaska, Arkansas, Illinois, Irak, Nebraska, Nieuws/Amerika/VS, North Dakota en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.