Brief aan Hillary (3)

Dear Hillary,

Gefeliciteerd met de bekendmaking van je kandidatuur voor de Democratische nominatie. Je was afgelopen eek in Iowa waar je met gewone Amerikanen hebt gesproken over wat hun bezig houdt.

Wat mij opviel aan de slogan van je campagne, wat mensen ook van je logo mogen vinden, is dat je goed naar de campagne van Barack Obama hebt gekeken. Je hebt goede mensen om je heen verzameld en de aanpak tot nu toe is goed.

In Nederland vertaalde men de uitspraak dat je een champion wilde zijn met kampioen. Slechte 1 op 1 vertaling. Je wilt geen kampioen zijn, maar een voorvechtster voor de Amerikanen die het moeilijk hebben en vooruit willen in het leven.

De kritiek die meteen los barstte ben je wel gewend en daar laat jij je niet door uit het veld slaan. Je hebt loyale mensen om je heen en je hebt de hele campagne al goed uitgedacht, Hopelijk hou je Bill een beetje in bedwang. Je hebt ongetwijfeld van de fouten in 2008 geleerd.

Hopelijk krijg je nog wat tegenstand binnen de Democratische partij. Dat houdt je scherp tijdens de voorverkiezingen. Voor de Republikeinen hoef je niet echt bang te zijn. De kandidaten die nu bekend zijn heeft er geen één zoveel ervaring als jij en al helemaal geen buitenlandse ervaring.

Ik wens je veel succes tijdens de campagne. I’m ready for the first female president of the USA.

We keep in touch.

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Hillary Clinton, Iowa, Nieuws/Amerika/VS en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.