San Bernardino lost niets op

Gebeden alleen zullen niet helpen

De schietpartij in San Bernardino, Californië, is anders dan de vorige schietpartijen, zoals onlangs bij een kliniek van Planned Parenthood en in Aurora, Colorado en Charleston, South Carolina. De schietpartij in San Bernardino was gerelateerd aan IS. De daders waren geïnspireerd door IS. De FBI beschouwd de schietpartij nu als een daad van terrorisme en daarmee is dit de eerste aanslag die gekoppeld kan worden aan IS en de strijd tegen het terroristische jihadistennetwerk in Syrië en Irak.

De schietpartij in San Bernardino kostte 14 mensen het leven en daarmee heeft deze schietpartij de meeste levens gekost na de schietpartij op de Sandy Hook basisschool in Newtown, Connecticut, in 2012 waarbij 26 mensen, waaronder 20 kinderen, omkwamen.

In de 344 dagen die dit jaar tot nu toe telt zijn 351 mensen door wapengeweld om het leven gekomen. Dit betekent dat er gemiddeld elke dag 1,2 personen om het leven komen door een (vuur)wapen. De meeste van deze schietpartijen halen de landelijke media niet. Met deze getallen kan men niet meer spreken van incidenten. Daarom nam The New York Times een moedig besluit en wijdde afgelopen week zijn hoofdcommentaar aan de schietpartij in San Bernardino en opende met de titel “End the gun epidemic.” En de krant heeft gelijk. We kunnen niet meer van incidenten spreken. Er is een wapen epidemie gaande. De daders in San Bernardino hadden een heel wapenarsenaal en explosieven in huis.

Bij dit soort schietpartijen laten ook de verschillende politici van zich horen. Maar bij Republikeinen hoor je wat anders dan bij de Democraten. De Republikeinse presidentiële kandidaten, zoals Ted Cruz, Rand Paul en Lindsay Graham zenden allemaal hun “prayers” naar de slachtoffers en nabestaanden, maar zoals de krant Daily News aangaf: “God isn’t fixing this.” Men kan nog zo veel gebeden houden, maar deze worden niet verhoord.

 

Bij president Obama en de Democraten hoor je hetzelfde. Maar nadat de gebeden en het medeleven naar San Bernardino zijn gestuurd, gebeurt er in tegenstelling tot Republikeinen, wel iets. President Obama sprak zijn afschuw uit en riep opnieuw op tot strengere wapenwetgeving, want tot gevolg heeft dat de wapenverkoop waarschijnlijk zal stijgen. Obama zei: “Enough is enough.” Maar het zal niets veranderen.

De Democraten in de Senaat zorgde er voor dat er plan kwam om iets te doen aan het feit dat iedereen zonder enige controle een wapen kan kopen. De zogenoemde background check, die inhoudt dat de achtergrond van iemand wordt gecontroleerd en op basis daarvan wordt besloten of deze persoon een wapen mag hebben. Veel zal dat niet uitmaken, maar de gedachte dat er iets van controle is, is een stap in de goede richting. Het voorstel haalde het niet. Alle Republikeinse presidentiële kandidaten, die senator zijn, Marco Rubio, Ted Cruz en Rand Paul stemde, zoals verwacht, tegen.

Hillary Clinton riep, net als Obama wel op tot strengere wapenwetgeving en vond het onbegrijpelijk dat mensen die op de zogenoemde no-fly lijst staan, wat inhoudt dat ze niet mogen vliegen binnen Amerika, omdat ze zo als op 9/11 een aanslag met een vliegtuig zouden kunnen plegen, wel zonder enige moeite een wapen kunnen kopen. En president Obama zei hetzelfde: “If you’re too dangerous to board a plane, you’re too dangerous, by definition, to buy a gun.”

Een strengere wapenwetgeving waar men steeds over spreekt, nadat er weer een vreselijke schietpartij heeft plaats gevonden en waar president Obama zich hard voor maakt, zal er niet komen. Hoe hard men ook bid en hoeveel er ook gebeden wordt, deze gebeden zullen niet worden verhoord.

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in (Nieuwe) Media/Sociale media, Californië, Democraten/Democratische partij/DNC, Nieuws/Amerika/VS, Republikeinen/Republikeinse partij/GOP/RNC, Vuurwapens, Wapenwetgeving en getagged met , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op San Bernardino lost niets op

  1. Pingback: Vuurwapengeweld epidemie lijkt niet te stoppen | Focus on America

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.