Cruz en Sanders winnaars Super Saturday

Ted Cruz en Bernie Sanders zijn de winnaars van Super Saturday. Er vond voor de Democraten en Republikeinen een caucus plaats in Kansas. De Republikeinen hielden een caucus in Maine en Kentucky. De Democraten hielden een caucus in Nebraska en beide partijen hielden een primary in Louisiana. In Louisiana waren de meeste gedelegeerden te winnen.

Cruz en Sanders wonnen de caucus in Kansas. Bernie Sanders won de caucus Nebraska en Gun LegislationTed Cruz won de caucus in Maine. Donald Trump won de caucus in Kentucky en won de primary in Louisiana. Door deze overwinning heeft Trump het hele zuiden gewonnen, met uitzondering van Texas en Oklahoma die naar Cruz gingen en Mississippi en Florida die nog moeten stemmen. Hillary Clinton won de voorverkiezing in Louisiana. Deze staat was voor haar belangrijker dan de caucuses in Kansas en Nebraska.

Trump zei zijn overwinningstoespraak dat Cruz Maine won omdat dichtbij Canada ligt, waar Cruz is geboren. “He should do well in Maine because it is really close to Canada.”

Het was dus een goede uitlag voor Cruz en Sanders. Cruz kruipt zo dichterbij Donald Trump al heeft Trump  wel een voorsprong van bijna 100 gedelegeerden. Hillary Clinton ligt ver voor op Sanders en het is voor hem vrijwel onmogelijk om haar in te halen, zeker omdat Hillary ook de steun heeft van veel super gedelegeerden (lees: establishment).

Voor Marco Rubio was het wederom een teleurstellende avond. Hij won geen enkele staat en hij lijkt al zijn kaarten op Florida te zetten, maar daar ligt hij op dit moment achter op Trump. Na Super Saturday kunnen we concluderen dat hoewel Cruz en Sanders de winnaars zijn, Clinton en Trump ook goede zaken deden.

Over Marco van den Doel

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Bernie Sanders, Democraten/Democratische partij/DNC, Hillary Clinton, Marco Rubio, Nieuws/Amerika/VS, President Trump/Donald Trump, Republikeinen/Republikeinse partij/GOP/RNC, Ted Cruz en getagged met , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.