Verraden

President Donald Trump voerde campagne met een boodschap dat hij het politieke system in Washington zou veranderen. Hij zei het op te nemen voor de hardwerkende Amerikaan en al de mensen die door de elite op Capitol Hill zijn vergeten. Hij zou het opnemen tegen de lobbyisten en Wall Street.

Maar van die beloften is er tot op heden nog niet één ingelost. Nu kun je zeggen dat Trump slechts iets meer dan 50 dagen in het Witte Huis zit, maar verder dan een aantal decreten is Trump niet gekomen. Het opkomen voor de gewone man, de mensen die op hem stemde, lijkt op dit moment niet de hoogste prioriteit te hebben.

Het presidentschap laat zich op dit moment het beste omschrijven als wanorde. Men is veel meer bezig met zichzelf, aanvallen op de media en met beschuldigingen waar vervolgens geen bewijs voor is. Het leidt allemaal af waar het allemaal om gaat en wellicht is dat wel precies wat Trump wil. Chaos en verwarring zaaien.

Twee zaken springen het oog. Allereerst het inreisverbod voor inwoners uit 7 moslimlanden. Het eerste reisverbod voor mensen uit Iran, Irak, Syrië, Jemen, Soedan, Somalië en Libië werd met succes aangevochten. Dit zorgde voor chaos op veel Amerikaanse vliegvelden. Het decreet werd aangevochten door de staten Washington en Minnesota en toen een rechter in San Francisco het ongrondwettig verklaarde zei Trump dat hij het tot aan het Hooggerechtshof zou aanvechten.

Maar het Witte Huis veranderde van gedachte en besloot met een afgezwakt inreisverbod te komen. Het is praktisch hetzelfde alleen is Irak van de lijst van landen gehaald en mensen die een green card of een juist visum hebben kunnen nog steeds Amerika in. Ook het nieuwe inreisverbod, je zou het inreisverbod 2.0 kunnen noemen, is een probleem. Rechters in de staten Hawaï en Maryland hebben het verworpen en de vraag is nu wat Trump gaat doen.

Een andere zaak waaruit blijkt dat Trump niet echt de groep kiezers waardoor hij nu in het Witte Huis zit dient is Obamacare. Of beter het afschaffen en het vervangen van Obamacare.

De Republikeinen presenteerde onlangs hun alternatief voor de ziektekostenverzekering van president Obama. De belangrijkste verschillen met Obamacare is dat Medicaid, de zorgverzekering voor de allerarmsten, niet wordt uitgebreid, ziektekostenverzekeraars weer veel macht krijgen en dat 20 tot 22 miljoen Amerikanen hun ziektekostenverzekering die ze onder Obamacare hadden kwijt raken. Voor sommige Republikeinen gaan de plannen nog niet ver genoeg en willen ze elke overheidsbemoeienis met de zorg vermijden.

Trump, die blij is met de wet, belooft dat iedereen betaalbare zorg krijgt, maar onder het plan wat de Republikeinen hebben gepresenteerd is dat maar zeer de vraag. Als Medicaid niet voor meer mensen toegankelijk is zullen deze mensen geen zorg krijgen. Daarnaast zijn veel mensen in Trump country in staten als Kentucky en West Virginia afhankelijk van Obamacare en is de wet onder deze mensen populair. Zij zullen hun ziektekostenverzekering in huidige vorm verliezen en zullen er in de Republikeinse plannen op achter uit gaan. Hoe gaat Trump dat uitleggen? Deze mensen zullen zich verraden voelen.

Trump denkt nog steeds dat hij het land als een bedrijf kan besturen. Hij nam opnieuw een voormalige bankier van Goldman Sachs aan voor een belangrijke positie. En er zijn al veel voormalige medewerkers van Goldman Sachs door Trump aangenomen en heeft hij veel miljonairs in zijn kabinet. Het zijn allemaal insiders die weinig met de gemiddelde Trump kiezer hebben. So much for draining the swamp.

Trump is tot nu toe niet echt bezig geweest met zaken waar zijn aanhang op wacht. Waar blijven de banen? De retoriek over de muur aan de grens met Mexico en het inreisverbod dat Amerika veiliger moet maken is allemaal mooi, maar zorgt er niet voor dat de werkloze mijnwerker weer aan het werk kan. En als Trump zijn begroting presenteert zullen de Republikeinen die niet zo maar klakkeloos accorderen. Zeker de bezuinigingen op diplomatie baart de Republikeinen zorgen en het geld dat de president aan het Congres zal vragen voor bijvoorbeeld de infrastructuur zal niet meteen worden vrijgemaakt.

Van zijn verkiezingsbeloften komt nog niet veel terecht en wanneer komen de Trump kiezers er achter dat het vooral “government of the few, by the few, for the few” is en ze zijn verraden door de elite, de elite waar Trump het tegen op zou nemen.

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Begroting, Bezuinigingen, Donald Trump/President Trump, Nieuws/Amerika/VS, Republikeinen/Republikeinse partij/GOP/RNC en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.