Ontluisterend beeld

President Donald Trump eet uitsluitend eten van McDonald’s. Hij leest vrij niets en luistert niet. Hij doet alles op basis van instinct. Hij wilde de verkiezingen helemaal niet winnen, maar toen dat toch gebeurde wist hij niet waar aan hij begon. Het zijn zo maar een aantal onthullingen in het boek Fire and Fury: Inside the Trump White House van journalist Michael Wolff. Wolff had meer dan een jaar toegang tot Witte Huis en bivakkeerde vaak op een bankje net buiten de Oval Office en sprak naar eigen zeggen met zo’n 200 naaste medewerkers en adviseurs van Trump, waaronder voormalig top strateeg Steve Bannon. Ook sprak Wolff ruim drie uur met Trump, maar Trump ontkent dit.

Bannon, die in de zomer van 2017 werd ontslagen, op aandringen van de stafchef John Kelly, doet in het boek een boekje open over hoe het er in het Witte Huis aan toe gaat. Hij noemt de ontmoeting van Paul Manafort, Donald Trump Jr. en Jared Kushner met een Russische advocate in de Trump Tower in juni 2016 verraad en gelooft niet dat deze advocate niet met Trump heeft gesproken.

Ook wordt duidelijk dat de Trump campagne niet dacht dat ze de verkiezingen zouden winnen. Hillary Clinton met haar ervaring en al haar politieke adviseurs zou makkelijk de verkiezingen winnen. We wisten al dat Trump dacht dat hij zou verliezen. De campagne was zich aan het indekken. Zo zei Kellyanne Conway tegen journalisten dat als Trump zou verliezen men Reince Priebus, de voorzitter van de Republikeinse partij, de schuld zou geven. Niemand gekloofde dat Trump de verkiezingen zou winnen, behalve Steve Bannon die Trump ook overhaalde om meer eigen geld in zijn campagne te stoppen. Tot het aantreden van Bannon, in augustus 2016, was de campagne chaotisch en holde van incident naar incident. Bannon zag in Trump de man die zijn ideologie en ideeën voor het voetlicht kon brengen. In het boek komt Bannon ook veel aan bod.

Toen op de verkiezingsavond bleek dat Trump zou winnen zou volgens bronnen Melania Trump in huilen zij uitgebarsten en niet van blijdschap, Zij voelde er niets voor om haar luxe leventje in New York te moeten verruilen voor het Witte Huis in Washington. Ook Trump geloofde zijn ogen niet toen de resultaten binnen kwamen.

Het feit dat Trump dol is op fast food en liters Diet Coke drinkt is niet nieuw. Maar de reden daar achter wel. Hij is bang dat hij vergiftigd wordt, maar als hij een goede huis kok neemt en gebruik zou maken van de keuken van het Witte Huis zou hij er een gezondere levensstijl op kunnen nahouden.

Medewerkers omschrijven Trump als een debiel en een idioot die niet geschikt is om president te zijn. Trump is een kind dat voortdurend bevestiging nodig heeft en Trump is niet al te intelligent en een instabiel persoon, aldus Wolff. Senator van Tennessee, Bob Corker noemde het Witte Huis al eerder een volwassen kinderdagverblijf.

Ook heeft Trump zijn eigen werkelijkheid gecreëerd en alles wat daar van afwijkt is fake. Via zijn tweets laat hij zien hoe hij de wereld ziet en dat vrijwel alles wat hij beweert onjuist is lijkt hem niet te deren. Het is verontrustend omdat hij het wel allemaal geloofd. Omdat hij vrijwel niets leest en niet luistert, is zijn beeld totaal verkleurd.

Het boek schetst een ontluisterend beeld over Trump en de chaos in het Witte Huis. Misschien is niet alles waar, maar als slechts 10 of 15 procent van het boek waar is, dan ontstaat een verontrustend beeld van het presidentschap van Donald Trump. En dat is geen fijne gedachte.

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Donald Trump/President Trump, Melania Trump, Nieuws/Amerika/VS en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.