Racist-in-chief

President Donald Trump claimt dat hij geen racist is. Maar Trump is misschien wel de meest racistische president in de moderne Amerikaanse geschiedenis. Onlangs werd een nieuw dieptepunt bereikt.

Een kleine voorgeschiedenis. Sinds het begin van Trumps presidentschap is immigratie één van de belangrijkste onderdelen van Trumps beleid. Trump zorgde al voor de langste government shutdown in de Amerikaanse geschiedenis omdat hij geen geld kreeg voor de muur die hij aan de Amerikaans-Mexicaanse grens wil bouwen. Vervolgens riep hij de noodtoestand uit om alsnog geld vrij te maken voor de muur.

Daarnaast wilde Trump in de volkstelling, de census, die elke 10 jaar wordt gehouden, de vraag opnemen of iemand Amerikaans staatsburger is of niet. De vraag was vooral bedoeld om zo minderheden, zoals latino’s, uit te sluiten van de telling. Hoe minder Amerikaanse staatsburgers er in een staat wonen, hoe minder federaal geld de staat krijgt. De meeste minderheden (lees: immigranten} wonen in staten die overwegend Democratisch zijn. Latino’s en andere minderheden die soms al lang in Amerika wonen, er studeren, belasting betalen, etc. maar niet Amerikaans staatsburger zijn zouden het formulier niet invullen, wat dus zorgt voor minder federaal geld voor Democratische staten. Het is pure discriminatie en bedoeld om Republikeinse staten te bevoordelen.

Maar de rechter stak een stokje voor de vraag over het staatsburgerschap op het formulier van de volkstelling. De vraag was de afgelopen 50 jaar niet gesteld en volgens de rechter had de Trump-regering niet duidelijk gemotiveerd waarom het de vraag wilde stellen. Trump was woest, maar haalde dus uiteindelijk bakzeil.

Maar Trump zal alles doen om te zorgen dat er geen immigranten meer Amerika inkomen. Van het reisverbod voor inwoners uit landen waar over het algemeen moslims wonen; de discriminatie van immigranten en de recente jacht op (illegale) immigranten die doet denken aan het nazi-regime toen de Gestapo en de Sicherheitsdienst invallen deden in huizen om ondergedoken Joden op te pakken. Het zijn allemaal voorbeelden van de constante discriminatie en demonisering van immigranten

Waarschijnlijk vanwege het feit dat de staatsburgerschap niet op het censusformulier komt en het feit dat er nog steeds veel immigranten het land binnenkomen en veel Amerikaanse steden, zogenoemde sanctuary cities, niet meewerken aan de opsporing en uitzetting van immigranten, doet Trump steeds meer bizarre uitspraken.

Is een president Trump een racist met zijn beleid ten aanzien van immigranten? Niet echt, want Trumps voorganger, Barack Obama, zette meer immigranten uit dan de regering Trump tot nu toe. Maar de regering Obama scheidde niet kinderen van hun ouders en zorgde niet voor de schrijnende situaties in detentiecentra, die Democratische afgevaardigde Alexandria Ocasio-Cortez concentratiekampen noemde, wat haar felle kritiek opleverde.

Maar door de tegenslagen en het feit dat de Democraten niet aan Trumps harde immigratiebeleid willen meewerken verstuurde Trump de volgende tweets:

Met de progressieve Democraten doelt Trump specifiek op 4 vrouwelijke Democratische afgevaardigden. Het gaat om Alexandria Ocasio-Cortez, Ilhan Omar, Raschida Tlaib en Ayanna Pressley. De vrouwen zijn een luis in de pels van het Democratische establishment en Ocasio-Cortez botst regelmatig met de voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, Nancy Pelosi.

De vrouwen zijn allemaal Amerikaans staatsburger en zijn allemaal, op Omar na, in Amerika geboren. Ocasio-Cortez heeft een Puerto Ricaanse achtergrond, Omar is in Somalië geboren en is moslim en Raschida Tlaib is ook moslim.

Volgens Trump houden ze niet van Amerika en kunnen ze beter terug gaan naar waar ze vandaan komen. Maar Amerika is hun land. Door de migratieachtergrond van deze 4 vrouwen aan te vallen laat Trump zien dat hij echt een racist is en geen enkel moreel besef heeft. En dit zal hem niet in dank worden afgenomen en zullen de Democraten hem in lengte van dagen nadragen. Afgevaardigde Ilhan Omar kwam dan ook met een reactie die laat zien hoe je met een racistische president moet omgaan.

Als je denkt dat het dieptepunt is bereikt kan het altijd nog erger. Trumps taalgebruik en zijn beleid ten aanzien van migranten maakt hem de racist-in-chief. Het gevaar is dat naarmate de verkiezingen dichterbij komen het alleen nog maar erger wordt.

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in (Nieuwe) Media/Sociale media, Democraten/Democratische partij/DNC, Donald Trump/President Trump, Immigratie, Nieuws/Amerika/VS, Republikeinen/Republikeinse partij/GOP/RNC en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Racist-in-chief

  1. Pingback: Schuldige schutters | Focus on America

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.