Sharpie

Trump blijft bij bewering dat Dorian Alabama zou raken

President Donald Trump heeft altijd gelijk. En als dat niet zo is, dan probeert hij zijn gelijk te halen. Trump zal nooit toegeven dat hij een fout heeft gemaakt of een uitspraak heeft gedaan niet juist was. Hij doet het tegenovergestelde en probeert met nog meer overtuiging te zeggen dat hij het bij het juiste eind heeft.

Onlangs zagen we opnieuw een voorbeeld waarbij de president ongelijk had, maar hij vervolgens fel in de aanval ging op andere Twitter om een bewering die feitelijk onjuist was te verdedigen. Hij werd zelfs via verschillende federale organisaties gecorrigeerd, maar Trump bleef bij zijn bewering.

President Trump verkondigde onlangs dat orkaan Dorian die huis hield op de Bahama’s en langs de oostkust van de staten Florida, Georgia, North Carolina en South Carolina raasde ook de staat Alabama zou aandoen en dat de staat serieuze last van de orkaan zou krijgen. Trump baseerde zich op oude kaarten en zelfs de National Hurricane Center zei dat Alabama niet door Dorian zou worden getroffen. De organisatie verstuurde zelfs een tweet omdat mensen bezorgt opbelde.

Daarnaast zei de president, op bezoek bij Federal Emergency Management Agency (FEMA), die de hulp bij een orkaan coördineert, dat hij nog nooit van een orkaan die in categorie 5 valt had gehoord, Dit was onjuist, Tijdens Trumps presidentschap zijn er al drie orkanen van categorie 5 geweest (Irma, Maria en Michael). Kennelijk is Trump dat vergeten, want hij zegt steeds dat hij nog nooit van een categorie 5 orkaan heeft gehoord.

Maar president Trump was er dus van overtuigd dat de staat Alabama getroffen zou worden door orkaan Dorian. Terwijl op de recente kaarten bleek dat Alabama geen last van Dorian zou hebben. Om toch zijn gelijk te halen, riep Trump de pers bijeen in het Oval Office en liet hij een kaart zien waar, volgens hem op te zien was dat Alabama wel degelijk op het pad van orkaan Dorian lag. Maar het was een oude kaart en met de kaart was iets raars aan de hand. Met zwarte viltstift was het pad van de orkaan aangepast waar Alabama wel degelijk last van Dorian zou hebben gehad. Toen Trump later na de bewerking met de pen werd gevraagd zei hij dat hij van niets wist

Het is exemplarisch voor het gedrag van Trump. Hij weet dat hij fout zit en dat zijn bewering onzin is, maar zal het nooit toegeven. Vervolgens bleef hij nog dagen lang op Twitter over Alabama schrijven. Het leek een obsessie te worden. Hij gaf zo als gebruik de schuld aan de fake news media. Zij hadden het allemaal bij het verkeerde eind.

Het probleem met Trump is dat hij in zijn eigen wereld leeft en dat als duidelijk is dat wat hij zegt of doet niet klopt hij dan blijft volhouden dat het wel zo is, waardoor het alleen maar erger wordt. In het geval van Alabama bleef hij maar in de spreekwoordelijke vlek wrijven.

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Alabama, Donald Trump/President Trump, Nieuws/Amerika/VS en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.