De ziel van de natie

Voormalig vice-president Joe Biden doet het tegen alle verwachtingen niet zo goed tijdens de voorverkiezingen. In Iowa eindigde hij als vierde en de voorverkiezing in New Hampshire verliep nog dramatischer. Biden eindigde als vijfde met iets meer dan 8 procent van de stemmen.

Voordat de stembussen in New Hampshire sloten was Biden al vertrokken naar South Carolina. De kiezers in New Hampshire zullen, mocht hij de nominatie winnen, dit niet vergeten. Het getuigt ook van weinig respect voor de mensen die op hem stemde. Was er geen adviseur die tegen Biden heeft gezegd dat hij dit beter niet kon doen?

De campagne van Biden ging voorspoedig. Toen hij zijn kandidatuur bekend maakte stond hij meteen bovenaan in de peilingen. Iedereen dacht dat Biden een goede kans zou maken op de nominatie. Maar na de voorverkiezingen in Iowa en New Hampshire ziet alles er heel anders uit. Zijn campagne lijkt te imploderen.

De campagne van Biden had het verlies van Iowa en New Hampshire ingecalculeerd, maar had waarschijnlijk er niet op gerekend dat Biden zo laag zou eindigen.

Focus on America was aanwezig bij de voorverkiezing in New Hampshire en bezocht twee campagnebijeenkomsten van Joe Biden. Eén in een klein theater in Manchester en één in een kerkje in het gehucht Gilford. Bij beide bijeenkomsten was de opkomst niet groot, maar beide zaaltjes waren goed gevuld. Voor aanvang werd door een kind The Pledge of Allegiance voorgedragen en na dat wat plaatselijke politici of medewerkers van de campagne wat gezegd hadden en waarom ze Biden steunen was het de beurt aan de voormalige vice-president.

Biden is heel goed in een verhaal persoonlijk maken. Het persoonlijke aspect is zijn kracht. Zo bedankte hij het jongetje dat (die ook een tekening aan hem gaf) bij de eerste bijeenkomst The Pledge of Allegiance voordroeg. Maar veel van Bidens verhaal gaat over het verleden. Biden zorgde voor de Violence Against Women Act en boekte meer successen tijdens de regering Obama. Veel ging over wat Biden deed tijdens de Obama jaren. Dat is natuurlijk belangrijk geweest en allemaal leuk en aardig, maar wat zijn de plannen voor de komende jaren? Deze heeft Biden wel, maar hij heeft er het niet zoveel over. Men wil weten wat hij de komende jaren als president gaat doen. Dan benoemen dat je alle wereldleiders kent is dan niet genoeg. Daarnaast oogt Biden ook erg oud, hij is nu 77 jaar en soms stottert hij tijdens zijn verhaal of het lijkt dat hij even de draad kwijt is.

Maar op persoonlijk vlak, de menselijke connectie, weet Biden de juiste snaar te raken. Zo spreekt hij aan het eind van zijn praatje uit het hart. “Ik ben mijn vrouw en dochtertje bij een auto-ongeluk verloren en daarna ben ik mijn zoon aan kanker verloren. Ik wil niet ook nog eens mijn land verliezen.” Biden heeft het over de ziel van Amerika. De ziel van de natie. Dat is wat er volgens hem op het spel staat. De ziel van Amerika staat op het spel en Biden zal er alles aan doen om die de beschermen. Dat kan als hij de nominatie wint, maar de kans daarop is na het verlies in Iowa en New Hampshire wel een stuk kleiner geworden.

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Democraten/Democratische partij/DNC, New Hampshire, Nieuws/Amerika/VS, President Biden/Joe Biden en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.