Wat brengt 2022?

Wat brengt het Amerikaanse politieke jaar 2022? Dat 2022 een jaar wordt waar er belangrijke zaken staan te gebeuren staat wel vast. We zetten er een aantal op een rij.

The Big Lie, de bewering dat de verkiezingen zijn gestolen en dat Joe Biden niet de legitieme president is, zal in 2022 door gaan. Donald Trump zal blijven zeggen dat de verkiezingen oneerlijk zijn verlopen, dat er grootschalige fraude is gepleegd, zonder dat daar enig bewijs voor is. Maar het maakt niet uit. Zijn achterban gelooft hem. Het zorgt ervoor dat de democratie onder druk staat en het vertrouwen in de politiek en eerlijke verkiezingen wordt ondermijnt.

Met de democratie onder druk en een jaar na de bestorming van het Capitool op 6 januari 2021 komt er nog meer focus op de commissie die onderzoek doet naar de gebeurtenissen. Er zijn al mensen veroordeeld en de commissie zal meer getuigen, die worden opgeroepen maar niet komen, laten vervolgen.

Hooggerechtshof

Het Hooggerechtshof komt met belangrijke uitspraken over het dragen van wapens en het verplichten van een coronavaccinatie. Maar de belangrijkste uitspraak gaat over abortus. Gaat het conservatieve hof de uitspraak over abortus uit 1973, Roe v. Wade, terug draaien? Of het recht op abortus drastisch inperken. De conservatieve meerderheid in het Hooggerechtshof (6-3) buigt zich over een wet in Mississippi waarin abortus na 15 weken wordt verboden. Als een meerderheid van de rechters goedkeuring geeft aan de wet in Mississippi kan dat inhouden dat in veel staten abortus weer illegaal wordt. Afschaffing of inperking van Roe v. Wade zal grote gevolgen hebben.

Midterms

In november zijn de tussentijdse verkiezingen voor het Congres, de midterms. Het wordt een referendum over de eerste twee jaar van het presidentschap van Joe Biden. De verwachting is dat de Democraten hun meerderheid in het Congres kwijt raken. De vraag is hoe groot de meerderheid van de Republikeinen zal zijn.

Corona

En het coronavirus zal ook in 2022 een rol blijven spelen. Covid zal ook een rol spelen in de politiek, want president Biden is er niet in geslaagd Amerika uit de coronacrisis te leiden. En dat hadden veel Amerikanen wel verwacht.

Dit zijn de zaken die in 2022 zullen spelen. Een jaar dat politiek gezien interessant wordt en waar beslissingen zullen worden genomen die een belangrijke impact zullen hebben.

Veel redenen voor optimisme zijn er helaas niet. Hoop is er altijd, maar het wordt een warm politiek jaar.

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Abortus, Democraten/Democratische partij/DNC, Donald Trump/President Trump, Nieuws/Amerika/VS, President Biden/Joe Biden, Republikeinen/Republikeinse partij/GOP/RNC en getagged met , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.