Wie volgt Joe Biden op?

De populariteitscijfers van president Joe Biden zijn laag. Veel van zijn plannen, van Build Back Better-plan tot aan nieuwe kieswetten, zijn vast gelopen in het Congres. En dan is daar nog de leeftijd van Biden. In 2024 is hij 82 jaar. Het lijkt er soms op dat Biden niet helemaal weet waar hij het over heeft. Dus begint het speculeren over wie Biden eventueel moet opvolgen.

Joe Biden heeft laten weten dat hij van plan is voor herverkiezing te gaan. En dat Kamala Harris dan ook zijn running mate zal zijn. Maar goed in een ruim twee jaar kan er veel veranderen. Voor als Biden toch niet besluit mee te doen in 2024 zette CNN alvast 11 potentiele opvolgers van Biden op een rijtje.

Kamala Harris

Vicepresident Kamala Harris is de meest voor de hand liggende opvolger van Biden. Maar Harris is impopulair, is vrij onzichtbaar en Biden heeft haar belast met taken, onder andere immigratie, waar je niet populair mee wordt.

Pete Buttigieg

De meest getalenteerde kandidaat is Pete Buttigieg. Hij voerde een inspirerende campagne in 2020 en ging van burgemeester van een kleine stad South Bend in Indiana naar transportminister en toert het hele land door om de infrastructuur-wet van Biden aan de man te brengen.

Elizabeth Warren

Warren kon in 2020 geen potten breken en moest het als progressieve kandidaat afleggen tegen Bernie Sanders. Warren is populair onder progressieve kiezers en ze zou in 2024 geen stemmen meer verliezen aan Sanders.

Amy Klobuchar

Klobuchar deed het in 2020 verrassend goed, maar kreeg toch te weinig stemmen om echt het verschil te maken. Het feit dat Klobuchar uit Minnesota komt is belangrijk als je kijkt naar de geografische verkiezingskaart.

 

Roy Cooper

De gouverneur van North Carolina kan in 2024 niet herkozen worden. Hij is nu de vicevoorzitter van de Democratic Gouvernors Association.

Mitch Landrieu

Landrieu is belast met de taak om de infrastructuur-wet te implementeren. De voormalige burgemeester van New Orleans voert deze belangrijke taak met veel plezier uit.

Gina Raimondo

De voormalige gouverneur van Rhode Island is in het kabinet van Biden minister van handel, maar er zijn twijfels of ze niet te gematigd is om een Democratische voorverkiezing te winnen.

Gretchen Whitmer

Ze werd genoemd als mogelijke vicepresident kandidaat in 2020. De gouverneur van Michigan wacht een lastige herverkiezing. Als ze die wint kan ze pas serieus gaan nadenken over 2024.

Phil Murphy

De gouverneur van New Jersey won nipt zijn herverkiezing. Hij kan de komende jaren kijken of zijn plannen als gouverneur ook landelijk kunnen aanslaan.

J.B. Pritzker

Pritzker heeft twee voordelen. Hij is gouverneur van een staat in het midwesten, Illinois. Daarnaast is hij heel erg rijk. En geld is heel erg belangrijk.

Stacey Abrams

Abrams speelde met de gedachte om in 2020 mee te doen en liet duidelijk weten dat ze wel de running mate van Biden wilde worden. Abrams gaat eerst proberen om het gouverneurschap in 2022 te winnen. Pas daarna heeft ze tijd om na te denken over 2024.

Als Joe Biden niet besluit mee te doen in 2024 om wat voor reden dan ook dan kan het Democratische veld met mensen die hem willen opvolgen wel eens heel druk worden.

De kans dat mensen als Amy Klobuchar en Elizabeth Warren opnieuw een poging gaan doen is niet erg groot. Gezien de leeftijd van Biden is het tijd voor een nieuw jonge generatie Democratische politici die de komende jaren de ideeën voor een betere en welvarender Amerika voor alle Amerikanen goed voor het voetlicht kan brengen. Daarom is het wellicht beter als Joe Biden in 2024 besluit om het stokje over te dragen.

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Democraten/Democratische partij/DNC, Nieuws/Amerika/VS, President Biden/Joe Biden, Vicepresident Harris/Kamala Harris en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Wie volgt Joe Biden op?

  1. Marinus Van Hoeve zegt:

    Buttigieg heeft de hersens en de flair

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.