Een tweede termijn?

Dat president Joe Biden niet populair is, is wel bekend. Sinds het aantreden van Biden daalt zijn populariteit gestaag. Ook binnen zijn eigen partij wordt gemord. En uit twee peilingen blijkt dat de Amerikanen vinden dat Biden in 2024 niet voor een tweede termijn moet gaan.

Een peiling van Quinnipiac University laat zien dat maar liefst 71 procent van de Amerikanen vindt dat Biden niet voor een tweede termijn moet gaan. Veel Republikeinen (81 procent) en onafhankelijke kiezers (77 procent) zien liever dat Biden niet voor een herverkiezing gaat. Maar wat opvalt, is dat ook een meerderheid van de Democraten (54 procent) niet wil dat Biden in 2024 meedoet.

Een peiling van de Des Moines Register in Iowa laat zien dat tweederde (67 procent) van de inwoners van de staat hoopt dat Biden in 2024 niet mee doet. In de peiling gaf 52 procent van de Democraten aan dat ze hopen dat Biden niet voor een tweede termijn gaat.

De peilingen verschijnen nadat een nationale peiling van The New York Times/Siena College aan geeft dat 64 procent van de kiezers die van plan zijn te gaan stemmen tijdens de Democratische voorverkiezingen van 2024 liever een andere kandidaat hebben dan Biden.

Biden heeft steeds aangegeven dat hij in 2024 meedoet. “The next election I would be very fortunate if I had that same man running against me”, antwoordde Biden over de kans dat hij het weer tegen Donald Trump moet opnemen.

De populariteit van Biden is ook laag. In de peiling van Quinnipiac University zegt slechts 31 procent van de Amerikanen dat Biden zijn baan goed uitvoert. In de peiling in Iowa is dat 27 procent.

Dat is dus slechts nieuws voor president Biden. Als zelfs een meerderheid van de Democratische kiezers liever iemand anders ziet op het stembiljet in 2024 dan is dat reden tot zorg. Steeds meer Democraten hopen dat Biden de eer aan zichzelf houdt en het bij één termijn houdt.

Maar ondanks de ontevredenheid onder Democraten over Biden zijn er geen Democraten die op staan om het tegen Biden op te nemen in de voorverkiezingen in 2024. Als geen enkele Democratische politicus van plan is om Biden uit te dagen tijdens de voorverkiezingen dan is er dus geen alternatief. Als er niets verandert is Biden gewoon de Democratische kandidaat in 2024.

Eerder poneerde we de stelling dat Joe Biden in 2024 voor een tweede termijn moet gaan. We gaven toen argumenten voor en tegen. Op Twitter kwam daar veel respons op en de algemene tendens was dat Biden niet voor een tweede termijn moet gaan.

Maar eigenlijk draait het om de leeftijd van Biden. Biden is nu 79 jaar en hij is daarmee de oudste president in de Amerikaanse geschiedenis. In de peiling van The New York Times/Siena College geeft 30 procent van de Democratische kiezers aan dat de leeftijd van Biden de reden is dat ze in 2024 iemand anders willen.

Een lage populariteit door onder andere inflatie en een groot deel van de Democratische kiezers dat vindt Biden te oud is. Het zou Biden en zijn team zorgen moeten baren. Maar tot nu toe wijst alles er op dat Biden gewoon bekend zal maken dat hij meedoet in 2024, al is het misschien beter om het stokje over te geven aan een nieuwe generatie. Maar een alternatief heeft zich tot nu toe nog niet aangediend.

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Democraten/Democratische partij/DNC, Nieuws/Amerika/VS, Peilingen, President Biden/Joe Biden en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.