Bidens Israël probleem

Na de aanval van Hamas op 7 oktober op Israël sprak president Biden zijn onvoorwaardelijke steun uit voor Israël. Hij zei dat Israël het recht heeft zich te verdedigen. Premier Benjamin Netanyahu kreeg alle steun van Biden. 

Dat was terecht, want dit was een grote aanslag en er kwamen veel onschuldige Israëlische burgers om en er werden honderden mensen door Hamas gegijzeld. Maar toen Israël Gaza binnenviel en een grootschalige oorlog begon waar inmiddels duizenden onschuldige burgers bij zijn omgekomen, groeit de kritiek. De Amerikaanse regering en president Biden zouden geen oog hebben voor het leed van de mensen in Gaza. En dat kan grote politieke consequenties voor president Biden hebben.

Amerikaanse kiezers met een Arabische achtergrond die over het algemeen Democratisch stemmen, nemen het Biden kwalijk dat hij niets doet om een humanitaire ramp in Gaza te voorkomen en nog steeds achter premier Netanyahu staat die een oorlog voert en een humanitaire ramp laat plaatsvinden.

Tijdens de voorverkiezingen in de staten Michigan en Wisconsin lieten Arabische Amerikaanse kiezers van zich horen. Biden won de voorverkiezingen in Michigan en Wisconsin met grote overmacht, maar wat Biden zorgen moet baren is dat in Michigan 101.436 stemmen uncommited waren. In Wisconsin waren dat 48.031 stemmen. Uncommitted houdt in dat deze kiezers niet op Biden stemden of op een andere kandidaat. Eigenlijk stemden ze blanco. 

Nu lijkt dat aantal stemmen niet zo groot, maar de marge in deze twee staten was bij de verkiezingen van 2020 erg klein. In 2020 won Biden de staat Michigan van Trump met een verschil van 154.188 stemmen en won hij Wisconsin met een verschil van slechts 20.682 stemmen. De marges zullen in 2024 waarschijnlijk nog kleiner zijn. En als de Arabische Amerikaanse kiezers thuis blijven en dus niet gaan stemmen kan dat Biden de winst in deze cruciale swing states kosten. Biden heeft deze kiezers nodig.

Maar er is nog meer slecht nieuws voor Biden. In een peiling van de Wall Street Journal werd aan geregistreerde kiezers gevraagd wie het beste de oorlog tussen Israël en Hamas zou kunnen oplossen. De peiling werd uitgevoerd in zeven swing states. In de staten Arizona, Georgia, Michigan, Nevada, North Carolina, Pennsylvania en Wisconsin werd gevraagd of Joe Biden of Donald Trump de oorlog tussen Israël en Hamas in Gaza het beste zou aanpakken. 

In elke staat gaven de kiezers de voorkeur aan Trump. In Arizona zei 46 procent van de kiezers dat Trump beter de oorlog zou aanpakken tegenover 29 procent voor Biden. In Georgia was dit hetzelfde percentage (46 procent) voor Trump en 33 procent voor Biden. In Pennsylvania vindt 42 procent dat Trump beter met oorlog om zou kunnen gaan, terwijl slechts 29 procent vindt dat Biden de oorlog zou kunnen oplossen. In Wisconsin kiest 45 procent voor Trump en 37 procent voor Biden als het gaat om de vraag wie het beste de oorlog tussen Israël en Hamas in Gaza kan oplossen. In de overige staten zijn de percentages nagenoeg hetzelfde.

Dit zijn dus slechte cijfers voor president Biden. Hoe langer de oorlog duurt, hoe meer onschuldige burgers omkomen en hoe harder de kritiek op Biden zal worden. Aangezien de marges dus klein zijn en de verschillen soms maar 10.000 of 20.000 stemmen zijn is er werk aan de winkel voor de Biden campagne om kiezers die tegen het beleid van de regering Biden zijn ten aanzien van de oorlog in Gaza te overtuigen dat het een complexe situatie is en dat de regering er alles aan doet om een humanitaire ramp te voorkomen. De regering Biden stelt zich nu wel harder tegenover Israël en Netanyahu op, maar het is too little too late

Nu president Biden ook heeft besloten om nieuwe bommen aan Israël te leveren die weer gebruikt kunnen om luchtaanvallen in Gaza uit te voeren zorgt dit voor woede onder Arabische Amerikanen en mensen met een moslim achtergrond. Zij zijn woedend dat van hun belastinggeld wapens aan Israël worden geleverd die hen ogen bezig is met een genocide

Biden zal deze kiezers, zeker door zijn beleid en zijn onvoorwaardelijke steun voor Israël, niet zomaar terug winnen. En zo wordt Israël een groot probleem voor Biden in aanloop naar de verkiezingen. Het is te hopen voor Biden dat Israël de oorlog snel beëindigd en zich terugtrekt uit Gaza. Alleen dan heeft Biden kans dat dit in november geen grote gevolgen voor hem heeft.   

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, X, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), X (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Israel, Michigan, Nieuws/Amerika/VS, Peilingen, President Biden/Joe Biden, Wisconsin en getagged met , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.