Congres keurt begroting Obama goed

Nadat het Huis van Afgevaardigden de begroting van president Obama goed keurde, heeft de Senaat afgelopen week ook de begroting van Obama goed gekeurd. Niet echt een verrassing, aangezien de Democraten zowel in het Huis als in de Senaat een ruime meerderheid hebben. De Senaat heeft het federale budget van maar liefst 3.53 triljoen dollar voor het fiscale jaar 2010 goed gekeurd, na weken van hevige debatten tussen Democraten en Republikeinen. De begroting werd aangenomen met 55 stemmen voor en 43 stemmen tegen. De Republikeinse senatoren, Arlen Specter en Olympia Snowe van Pennsylvania en senator van Maine, Susan Collins, die vorige maand nog stemde voor het zogenoemde stimulus plan van Obama, stemde nu tegen. Merkwaardig, aangezien de begroting de blueprint is om het economische stimuleringsplan ook daadwerkelijk te starten en te laten slagen.

 

Voor dat de Senaat over de begroting stemde, had het Huis van Afgevaardigden voor zijn eigen versie van de begroting van 3.53 triljoen dollar gestemd na een lange dag debatteren en het indienen van alternatieve begrotingen. De begroting werd aangenomen met 233 stemmen voor en 196 stemmen tegen. Er waren wel 20 Democratische afgevaardigden die tegen stemde en geen enkele Republikein stemde voor. De Republikeinen die alternatieve begrotingen indiende kreeg bij stemmingen geen enkele steun. Niemand stemde voor. President Obama die in Londen was voor de G-20 was blij met de goedkeuring van de begroting. Tonight, the Senate has joined the House of Representatives in taking an important step toward rebuilding our struggling economy”, aldus Obama in een verklaring.

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Begroting, Huis van Afgevaardigden, Nieuws/Amerika/VS, Senaat en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.