McCain tevreden over Obama

Zeven maanden nadat president Barack Obama hem versloeg denkt John McCain dat zijn voormalige collega in de Senaat “is making things happen in the White House.” In het programma “Face the Nation” van CBS zijn de senator van Arizona over Obama: “I think he’s done well. He has achieved literally every one of his legislative accomplishments”, aldus McCain refererend aan het economische stimuleringsplan en andere voorstellen en plannen die de afgelopen maanden door het Congres zijn aangenomen. Maar McCain zei dat “partisan divisions” in het Congres nog steeds bestaan, terwijl Obama in zijn campagne beloofde zo veel mogelijk met Republikeinen te willen samen werken. “Unfortunately, it’s by picking off a couple of Republicans to support his measures instead of gaining real consensus”, aldus McCain. “It’s not been bipartisan.” McCain moet niet zo zeuren. Toen de Republikeinen de meerderheid in het Congres hadden wilde de regering Bush en de Republikeinen ook niet met de Democraten samen werken. Nu zijn de rollen omgedraaid en Obama kan de Democraten in het Huis en de Senaat niet dwingen alleen een wet aan te nemen of voor plannen te stemmen als er ook Republikeinen voor zijn. Er stemde overigens wel enkele Republikeinse senatoren voor het economische stimuleringsplan van president Obama.

Maar McCain had ook kritiek op Obama. Op het gebied van buitenlands beleid gaf McCain Obama een onvoldoende en noemde hij het beleid “incomplete”, daarbij refererend aan de nucleaire dreiging van Noord Korea en Iran. Je kunt van John McCain zeggen wat je wilt, maar hij is geen slechte verliezer, alleen moet hij niet zeuren.

Over Marco van den Doel

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in John McCain, Nieuws/Amerika/VS en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.