Stoppen met roken (2)

President Obama gaf afgelopen week tijdens het tekenen van de vergaande anti-tabak wet zijn eigen problemen met roken toe. “Each day, 1,000 young people under the age of 18 become new regular, daily smokers, and almost 90 percent of all smokers began at or before their 18th birthday”, aldus de president. “I know; I was one of these teenagers. And so I know how difficult it can be to break this habit when it’s been with you for a long time.” Gedurende de verkiezingscampagne gaf Obama toe dat hij af en toe een rookte sinds hij een tiener was en het is bekend dat Obama graag af en toe een sigaar opsteekt, maar dat hij nu nicotine kauwgum gebruikt om te stoppen met roken. Sinds Obama in het Witte Huis zit is hij nog niet betrapt op het roken van een sigaret of sigaar, maar het Witte Huis geeft toe dat het een “ongoing struggle” is. “It’s something that he continues to struggle with as somebody — like millions of Americans have”, aldus perswoordvoerder Robert Gibbs op de vraag of Obama nog steeds rookt.

The Family Smoking Prevention and Tobacco Control Act, ondertekent door Obama, geeft de Food and Drug Administration (FDA) de macht om de productie, marketing en de verkoop van tabak te reguleren. In de wet is vastgelegd dat de FDA ook snoepsigaretten en sigaretten met een fruitsmaak mag verbieden, waar van wordt verondersteld dat ze vooral aantrekkelijk zijn voor jongeren. Ook wordt gestopt met reclame voor tabaksproducten die gericht is op jongeren. Obama tekende de wet in de Rozen tuin omringd bij senatoren en afgevaardigden van het Congres die aan de wet hebben gewerkt en deze mogelijk maakte en leden van de ‘Campaign for Tobacco Free Kids’ in de leeftijdscatergorie van 9 tot 14.

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Nieuws/Amerika/VS en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.