Toegang tot Nixon

De Richard Nixon Presidential Library gaf afgelopen week toegang tot 154 uur bandopnamen van gesprekken van Nixon in het Witte Huis en documenten van ongeveer 30.000 pagina’s die voorheen geheim en vertrouwelijk waren. Gesprekken in het Witte Huis van de president en zijn medewerkers bijvoorbeeld in de Oval Office worden opgenomen. Het Watergate schandaal wat leidde tot het aftreden van Nixon kwam aan het licht doordat gesprekken er over op band stonden. Nixon was op de hoogte van de inbraak in het hoofdkwartier van de Democratische partij en toen de onderzoekscommissie vroeg om de opnamen vroeg, bleek er mee te zijn gerommeld. Op de bandopnamen die nu openbaar zijn gemaakt staan gesprekken over de oorlog in Vietnam, de tweede inauguratie van Nixon, de hooggerechtshof zaak Roe v. Wade en de eerste rechtzaak in het Watergate schandaal, aldus een verklaring van de bibliotheek. Het is de 13de opening van opnamen van Nixon in het Witte Huis sinds 1980. De nieuwe opnamen en documenten zijn toegankelijk via internet en via de Richard Nixon bibliotheken in Maryland of Californië. Richard Nixon was president van 20 januari 1969 tot 9 augustus 1974 toen hij aftrad vanwege het Watergate schandaal. Hij was de eerste Amerikaanse president die aftrad. Zijn opvolger, vice-president Gerald Ford, gaf hem gratie, zodat hij niet vervolgd werd. Ford kreeg daar over veel kritiek, maar hij vond dat een pardon nodig was om het land bij een te houden en het “was necessary for the nation to heal.” Nixon was van 1953 tot 1961 vice-president van president Dwight Eisenhower.

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Nieuws/Amerika/VS en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.