Kort Nieuws

Campagneschuld

De minister van Buitenlandse Zaken, Hillary Clinton, zit nog steeds met een campagneschuld van haar verkiezingscampagne voor het presidentschap in 2008. De Federal Election Commission maakte afgelopen week bekent dat dit nu minder dan 1 miljoen dollar is. Lees meer hier.

Survival of the critici

President Obama zei dat hij vastberaden is om te vechten voor zijn beleid, zoals health care reform en een wet om klimaatverandering tegen te gaan. Hij is vastberaden alle kritiek te overleven. “Some of our opponents think they are going to wear us down”, aldus de president tijdens een fundraiser voor de Democratic National Committee (DNC) in San Francisco. “I’m not tired, I’m refreshed. We are not going to stop until we get health care done, until we’ve got an energy bill that we’re proud of”, aldus Obama. Lees meer hier.

Clinton voorspelt

De minister van Buitenlandse Zaken, Hillary Clinton, zei afgelopen week dat ze “very optimistic” is dat er goede wet komt over de hervorming van de gezondheidszorg. Lees meer hier.

Spotlight voor Pawlenty

De gouverneur van Minnesota, Tim Pawlenty, was afgelopen de hoofdspreker tijdens een groot conservatief congres. Van Pawlenty wordt gezegd, nu hij bekend heeft gemaakt zich niet herkiesbaar stelt voor derde termijn als gouverneur in 2010, hij misschien wel eens een gooi zou kunnen doen naar de Republikeinse nominaties voor het presidentschap in 2012. Lees meer hier.

Slet?

Meghan McCain doorbrak afgelopen week de stilte na de rel rond de sexy foto die ze op haar Twitter-pagina plaatste en de aandacht die de media er vervolgens aan schonk. Juist door de aandacht van de media werd het een rel en was is er zoveel ophef. Tja, hoge bomen vangen veel wind. De 24-jarige dochter van senator van Arizona John McCain haalde in haar column getiteld: “Don’t Call Me a Slut” op de website van de The Daily Beast hard uit naar de nationale media. Lees meer hier.

Fotoshoot

Na bijna zes maanden heeft president Obama een vervanger benoemd voor de directeur van het Military Office van het Witte Huis, Louis Caldera. Caldera was verantwoordelijk voor de controversiële vlucht over New York om foto’s te maken van een vliegtuig bedoeld als Air Force One (zie bericht: Turbulentie in het archief van de maand mei). Het bracht vol veel New Yorkers de herinnering terug aan de aanslagen van 9/11. Lees meer hier.

Anti-Lieberman en anti-Dodd

De onafhankelijke senator van Connecticut, Joe Lieberman, verloor in 2006 de Democratische voorverkiezing, maar won de verkiezing in november toch, omdat hij een derde partij vormde en haalde zo stemmen weg bij de Republikeinen die niet de progressieve Democratische Ned Lamont in de Senaat wilde. Maar nadat Lieberman was herkozen verliet hij de Connecticut for Lieberman party en deze partij kan wel eens een bedreiging vormen voor de Democratische senator, Chris Dodd, die een moeilijke herverkiezing tegemoet gaat tegen de Republikeinen in 2010. Lees meer hier.

CV Palin

De voormalige gouverneur van Alaska, Sarah Palin heeft haar Curriculum Vitae op LinkedIn geplaatst. LinkedIn wordt wel gezien als “Facebook for professionals” en is sociale netwerksite waar 50 miljoen mensen hun CV hebben geplaatst en wordt gebruikt om te netwerken en een baan te vinden. Het CV van Palin bevat haar positie als vice-presidentskandidaat in 2008 en gaat terug tot 1992 toen ze lid was van de Wasilla City Council. Zijn we echt geïnteresseerd in het CV van Palin? Vul zelf maar in. Lees meer hier.

Afzetting

Binnenkort zal een resolutie geïntroduceerd worden om de procedure in gang te zetten om de gouverneur van South Carolina, Mark Sanford, af te zetten. Lees meer hier.

Geld ophalen

De maand september was voor de Republican National Committee (RNC) financieel gezien een goede maand. De RNC haalde ongeveer 8,74 miljoen dollar en heeft nu 18,9 miljoen dollar in kas en geen schulden. De RNC zegt dat men gemiddeld in september er per dag 2400 nieuwe donoren bij kreeg. Lees meer hier.

Geen VP

Vice-president Joe Biden zei in eerste instantie nee tegen de nummer 2 positie toen Barack Obama hem vroeg om zijn running mate te worden. “I initially said no, that I wasn’t interested”, aldus Biden afgelopen week tijdens een jaarlijks diner van Allegheny County Democratic Committee in Pennsylvania. Lees meer hier.

Peilen met Clinton

Voormalig president Bill Clinton speelde afgelopen week de politieke analist tijdens een campagnebijeenkomst in Virginia voor Creigh Deeds, die het tegen de Republikeinse Bob McDonnell opneemt voor het gouverneurschap en in de peilingen inloopt op McDonnell. “So are the polls right? The answer is yes, no and maybe”, aldus Clinton. Lees meer hier.

Partijdigheid

De voormalige CEO van Hewlett-Packard, Carly Fiorina, en waarschijnlijk een Republikeinse kandidaat in Californië voor de Senaat, maakte afgelopen week bekend dat de National Republican Senatorial Committee (NRSC), haar inderdaad heeft aangemoedigd om mee te doen aan de race en het op te nemen tegen senator Barbara Boxer. Haar tegenstander in de voorverkiezing, Chuck DeVore beweerde dit al langer. “We know that the entire Fiorina campaign is predicated on a recruiting effort by the NRSC”, aldus DeVore tegenover CNN. Lees meer hier.

Motivatie

Voormalig president George W. Bush is de ‘speciale gast spreker’ op een business workshop met de titel: “Get Motivated!” in Fort Worth, Texas, aldus een aankondiging op de website van de organisatie. Lees meer hier.

Onafhankelijke kans

Een nieuwe peiling in New Jersey laat zien dat de onafhankelijk kandidaat Chris Daggett, die mee doet aan de gouverneursverkiezingen, in loopt in de peilingen. Daggett haalt vooral stemmen weg bij de Republikeinse kandidaat Chris Christie. Lees meer hier.

Minder illegalen

Een nieuwe peiling geeft aan dat bijna driekwart van de Amerikanen minder illegalen in de VS willen. Drieënzeventig procent van de ondervraagden in een peiling van CNN/Opinion Research Corporation wil minder illegale immigranten in de VS. Lees meer hier.

Bloomberg aan kop

Met nog minder dan 2 weken tot aan de burgemeestersverkiezingen in New York laat een peiling zien dat de huidige burgemeester, Michael Bloomberg, 16 procent voor ligt op zijn Democratische rivaal. Bloomberg gaat voor een derde termijn. Lees meer hier.

Seksuele discriminatie strafbaar

De Senaat nam afgelopen week een wet aan dat het mishandelen van iemand vanwege zijn of haar seksuele voorkeur of geaardheid strafbaar stelt. De wet gaat nu naar president Obama die al heeft gezegd dat hij de wet zal ondertekenen. Het is toch hoogst merkwaardig dat er in de VS nog niet zo’n wet bestaat. Lees meer hier.

Over Marco van den Doel

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Hillary Clinton, Immigratie, Joe Biden/Vice-president, Nieuws/Amerika/VS, Peilingen, Sarah Palin, Senaat en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.