Ideologie

Een nationale peiling van CNN/Opinion Research Corporation laat zien dat de Democraten de partij een partij is van pragmatisten en de Republikeinse partij een partij is van mensen die meer voor ideologie gaan. De peiling komt nadat er interne verdeeldheid was binnen de GOP dat leidde tot het verlies van een zetel in het Huis dat de Republikeinen hadden sinds de 19e eeuw.

De peiling laat zien dat een kleine meerderheid (51 procent) Republikeinen er de voorkeur aan geeft dat de Grand Old Party in hun gebied kandidaten nomineert die hetzelfde denken over alle belangrijke onderwerpen als hun kiezers ook heeft die kandidaat weinig kans om een Democratische kandidaat te verslaan. Drieënveertig procent van de Republikeinen zegt dat ze liever een kandidaat hebben die niet hetzelfde over belangrijke onderwerpen denkt, maar wel de kans heeft om een Democratische kandidaat te verslaan.

Democraten die ondervraagd werden vinden het winnen van een verkiezing belangrijk. Achtenvijftig procent van de Democraten zien liever dat hun partij kandidaten nomineert die de Republikeinen kan verslaan ook al denkt de kandidaat niet hetzelfde over belangrijke onderwerpen als zijn of haar keizers. Bij belangrijke onderwerpen moet men denken aan abortus, homohuwelijk, belastingen, etc. Minder dan 4 op 10 Democraten, minder dan 40 procent dus, zegt dat ze liever een kandidaat hebben dat het met alle onderwerpen eens is, maar een kleine kans heeft om een Republikeinse kandidaat te verslaan.

“One reason for the difference between the parties: the Democrats have a relatively even split on ideological grounds. Thirty-four percent of Democrats are liberal, 40 percent are moderates and less than one in four call themselves conservatives”, aldus directeur peilingen van CNN, Keating Holland. Drieënzeventig procent van de Republikeinen die werden ondervraagd zegt conservatief te zijn, terwijl 26 procent zich beschouwd als liberaal of een gematigde Republikein.

De verdeeldheid onder Republikeinen dat leidde tot de winst van een Democraat in de speciale verkiezing voor het 23e district van New York, kan ook een factor spelen in de voorverkiezingen volgend jaar als er kandidaten van de Conservative Party besluiten mee te doen. “Some Republican groups say they plan to run conservative candidates in next year’s primaries against GOP incumbents who vote the wrong way on certain issues. It looks like a majority of grassroots Republicans are fine with that tactic”, aldus Holland. “Some Democratic groups had suggested that they may mount their own primary challenges. The poll indicates that rank-and-file Democrats may not be happy with that.”

De peiling van CNN/Opinion Research Corporation werd gehouden onder 1014 volwassenen. De foutmarge is ongeveer 4,5 procent voor Democraten en ongeveer 5,5 procent voor Republikeinen.

Over Marco van den Doel

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Twitter (@focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Belastingen, Nieuws/Amerika/VS, Peilingen en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.