VS: “Heldere overeenkomst uitstoot CO2”

De VS willen dat een overeenkomst over vermindering van de uitstoot van CO2 moet een mechanisme bevat dat transparantie verzekert en waarborgt dat alle partijen hun verplichtingen nakomen, zo meldt het Algemeen Dagblad.

Een woordvoerder van het Witte Huis zei dat de Verenigde Staten denken dat tijdens de klimaattop in Kopenhagen nog steeds een akkoord mogelijk is. China moet dan echter wel toegeven aan de Amerikaanse eis dat de overeenkomst helder van opzet is. Hij zei dat berichten dat China voor een akkoord terugschrikt juist zijn, maar de Amerikanen hopen dat dat land zijn houding herziet, aldus het Algemeen Dagblad.

Uiteindelijk is de conclusie van de klimaattop dat er geen harde afspraken zijn gemaakt en dat er geen transparantie is dat partijen hun verplichtingen nakomen. In Nederland begint men te spreken om de uitstoot met 40 procent te verminderen. In Nederland pleiten naast individuele klimaatwetenschappers ook verschillende burgerinitiatieven voor deze meest logische groene stap voorwaarts, Op 16 november verrasten enkele honderden Nederlandse klimaatactivisten forensen in Amsterdam, Den Haag, Utrecht, Wageningen en Hilversum met selectNL, een zogenaamd gezamenlijke uitgave van de 6 grote dagbladen, om “het Nederlandse publiek beter te informeren over en de route naar het nieuwe klimaatverdrag.” Klik hier om meer te lezen over dit doel.

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Energie, Nieuws/Amerika/VS en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.