Brown wint zetel Senaat

De Republikeinse kandidaat Scott Brown heeft de speciale verkiezing voor de zetel in de Senaat in Massachusetts gewonnen, aldus de nieuwszenders NBC en CNN.

De Democraten raken daardoor hun cruciale zestigste zetel in de Senaat kwijt, zo meldt de Telegraaf. Daardoor wordt het voor de Republikeinen makkelijker om procedurele obstakels op te werpen tegen onder andere de hervormingsplannen voor de gezondheidszorg van president Obama. Met hun 60 zetels konden de Democraten tot nu toe vertragingstactieken van de Republikeinen voorkomen. Met een kleinere meerderheid kunnen de Republikeinen de plannen en wetsvoorstellen eindeloos vertragen.

Na het tellen van meer dan 90 procent van de stemmen lag Brown 5 procent voor op zijn Democratische tegenstander, openbaar aanklaagster Martha Coakley. Zij feliciteerde Brown met zijn overwinning.

De overwinning van Brown is een harde klap voor de Democraten. Traditioneel is Massachusetts een bolwerk van de Democraten. Kennedy, die vorig jaar overleed, zat sinds 1962 in de Senaat. Brown voerde zijn verkiezingscampagne met de belofte om tegen Obama’s hervormingsplannen te stemmen. De verkiezing draaide dan ook vooral om de plannen over de gezondheidszorg. De opkomst in Massachusetts was hoog, ondanks nat en koud weer, aldus de Telegraaf.

Maar de Republikein Scott Brown was naaktmodel, zo meldt de Telegraaf. Hij poseerde in 1982 naakt voor de Cosmo en won de “America’s Sexiest Man” verkiezing van het magazine. Brown was toen een 22-jarige rechtenstudent, aldus de Telegraaf. Hij kreeg ook andere kwalificaties mee van Amerikaanse media; die van racist en homofoob. Brown probeerde Obama zwart te maken door te suggereren dat de ouders van Obama niet waren getrouwd toen Barack werd geboren. President Obama feliciteerde Brown per telefoon met zijn overwinning.

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Nieuws/Amerika/VS, Senaat en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.