De cruciale 100

Bij de tussentijdse verkiezingen op 2 november zijn alle 435 zetels in het Huis van Afgevaardigden verkiesbaar. Elke 2 jaar zijn er verkiezingen voor alle zetels in het Huis. Maar de verkiezingen over wie er volgend jaar controle krijgt over het Huis speelt zich niet alle districten af. In sommige districten staat al vast dat er een Democraat zal winnen en in andere districten een Republikein. CNN heeft 100 zetels geïdentificeerd die men de “The CNN 100” heeft genoemd en gaat steeds in de laatste 100 dagen tot aan 2 november steeds een race er uit lichten en beter bekijken. Deze races zijn interessant vanwege de politieke en demografische factoren. Het gaat om de zogenoemde rode en blauwe staten, stedelijk en platteland, open zetels (door aftreden of pensioen) en opnieuw verkiesbare afgevaardigden die een lastige herverkiezing tegemoet gaan. Sommige zijn erg spannend, terwijl in andere districten de race nog helemaal open ligt. CNN heeft de 100 zetels verdeeld in 50 zetels waar het nog alle kanten op kan gaan, zogenoemde vulnerable zetels en 50 andere verkiezingsraces die de moeite waard zijn. Wat opvalt, is dat CNN vooral voor districten heeft gekozen waar Democraten vertegenwoordigd zijn. Dit kan een indicatie zijn dat CNN denkt dat de Democraten zeker (veel) zetels gaan verliezen. Dit weblog gaat niet alle 100 races bespreken, maar de lijst van de “The CNN 100” vind je op de pagina Verkiezingen Congres. Geef ook je mening op de peiling of de Democraten de meerderheid in het Huis houden of niet op de pagina Peilingen.

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Huis van Afgevaardigden, Nieuws/Amerika/VS en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.