Bush belastingen afschaffen

De regering Obama gaat proberen om de belastingverlagingen voor de rijkste Amerikanen te laten verlopen en tegelijkertijd ze proberen te verlengen voor de rest van de Amerikanen, aldus minister van Financiën, Tim Geithner. In interviews op ABC en NBC zei Geithner dat er een gebalanceerde aanpak moet komen nu de economie langzaam hersteld van de recessie die in 2008 begon en het grote begrotingstekort toeneemt. Dat houdt in dat er maatregelen moeten komen voor mensen die profiteren van belastingvoordelen. De zogenoemde belastingverlagingen van de regering Bush, de Bush tax cuts, worden niet verlengd voor mensen die meer dan 250.000 dollar per jaar verdienen en er moet minder geld uit gegeven worden en er moeten stappen genomen worden om mensen aan te moedigen voor zichzelf te beginnen en kleine bedrijven te stimuleren, aldus Geithner.

“We’re in a transition…from the extraordinary actions the government had to take to break the back of this financial crisis to a recovery led by private demand”, aldus Geithner tegenover het programma “Meet the Press” van NBC. “That transition is well under way. It’s going to continue and it’s going to strengthen.” Door de Bush belastingverlagingen te laten verlopen wil de regering “leave in place tax cuts that are very important to incent businesses to hire new employees and to invest and expand in output”, aldus Geithner in het programma “This Week” van ABC.

De Republikeinen zeggen dat het laten verlopen van de Bush tax cuts voor de rijke Amerikanen juist de economie schaadt nu de VS herstelt van de recessie. De GOP kritiek is gericht op de 250.000 dollar drempel dat er voor zorgt dat veel kleine bedrijven juist hun belastingen zien stijgen als de belastingenverlagingen aan het eind van 2010 worden afgeschaft, aldus de Republikeinen.

Over Marco van den Doel

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Twitter (@focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in (Nieuwe) Media/Sociale media, Belastingen, Nieuws/Amerika/VS en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.