Lekker Bush bashen

Hoewel hij dit jaar niet op het stembiljet staat is voormalig president George W. Bush toch belangrijk bij de tussentijdse verkiezingen, aldus de Democraten. President Obama, die zich opmaakt voor de campagne, noemt Bush nu bij naam. De Democraten willen de kiezers er aan herinneren wat het economische beleid van de regering Bush was. De Democraten zeggen dat dit beleid heeft geleid tot de “worst recession in modern history.” Obama zei tijdens een bijeenkomst in Atlanta, Georgia, dat de Republikeinen zich niet duidelijk hebben gedistantieerd van Bush. “They have not come up with a single solitary, new idea to address the challenges of the American people. They don’t have a single idea that’s different from George Bush’s ideas…not one.”

Obama noemde afgelopen week twee keer de naam van Bush tijdens een bijeenkomst in Chicago om geld op te halen voor Alexi Giannoulias, de Democratische kandidaat voor de Senaat en in Atlanta. Obama zei dat de GOP “are betting on amnesia as trying to make the economy an issue in fall races around the country.” “They haven’t come out with a single solitary idea that is different from policies that held sway for eight years before Democrats took over, not a single policy difference that’s discernible from George W. Bush. Not one”, aldus Obama. Voor zo’n 400 donoren zei Obama: “They’re betting that you just forgot about the eight years that they were in charge of Washington. They’re betting that you didn’t notice that the recession started under their watch and the deficit started under their watch.”

De Democraten hopen dat door het noemen van Bush de kiezers niet op de Republikeinen zullen stemmen. Net als in 2008 zullen de Democraten proberen uit te leggen dat de ideeën van de GOP nog steeds dezelfde zijn als in 2008 en dat de Republikeinen niet met oplossingen komen en de problemen alleen maar groter maken. De problemen van nu zijn immers, volgens de Democraten, veroorzaakt door de Republikeinen en Bush en daar zullen ze op blijven hameren en George W. Bush tot aan november blijven bashen.

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Huis van Afgevaardigden, Nieuws/Amerika/VS, Senaat en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.